Megszerezte Roald Dahl műveinek a jogait a Netflix

A stream-szolgáltató gyakorlatilag egy kincsesbányára bukkant.

A Netflix már három évvel ezelőtt szerződést kötött a The Roald Dahl Story Company (RDSC) vezetőivel. A 2018-as megállapodás értékét akkor a The Hollywood Reporter 500 millió és egymilliárd amerikai dollár közötti összegre becsülte. A társaság a 2018-as egyezménnyel Roald Dahl rajzfilmjeinek jogait szerezte meg, a mostani sajtóközleménye szerint pedig a szerző teljes életművét. Ez a stream-szolgáltató történetének a legnagyobb üzlete, bár az egyelőre nem derült ki, hogy a mostani szerződés pontosan mennyit is ér.

A Netflix a korábbi megállapodás alapján jelenleg készíti a Karcsi és a csokoládégyár című köteten alapuló filmsorozatot - amelynek rendezője az Oscar-díjas Taika Waiti, a munkáját Phil Johnston segíti -, valamint a Sony bevonásával megfilmesítésre kerül a Matilda nevű alkotás is. A korábbi egyezmény kibővítésének köszönhetően ezeket a feldolgozásokat a közeljövőben továbbiak követhetik akár filmek, akár filmsorozatok formájában.

Roald Dahl rendkívül sok gyermekeknek és felnőtteknek szóló könyvet, regényt és novellát írt, köztük voltak a már említett Karcsi és a csokoládégyár, a Matilda, a Szofi és a Habó, illetve a felnőtteknek szánt Szuperpempő és a Meghökkentő mesék. A 20. század egyik legsikeresebb írója volt, a műveit 63 nyelvre fordították le, magyarul is megjelentek. A köteteit napjainkig több mint 300 millió példányban adták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!