Berta Sándor

A World Wide Web atyjával erősített a ProtonMail

A szakember az adatvédelem erősítésében segíthet a cégnek.

A ProtonMail titkosított levelezőszolgáltatást üzemeltető Proton Technologies AG-t komoly kritika érte, miután kiderült, hogy kiadta egy felhasználó IP-címét a svájci hatóságoknak, s emiatt később őrizetbe vettek egy baloldali aktivistát Franciaországban. Sokan az ügy miatt megkérdőjelezték a vállalat szavahihetőségét.

A társaság úgy döntött, hogy szerződteti Sir Tim Berners-Lee-t, a World Wide Web atyját, hogy ezzel a lépéssel megerősítse azt, miszerint továbbra is az adatvédelmet tekinti a legfontosabb feladatának. A neves szakember tagja lett a Proton tanácsadó testületének. A döntés aligha véletlen, amint arra, Andy Yen, a cég vezetője felhívta a figyelmet, ugyanis a két félnek közös múltja van az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnél (CERN). Mind Sir Tim Berners-Lee, mind a Proton Technologies AG alapítói ott dolgoztak.

Yen kiemelte, hogy amikor a férfi megalkotta a webet, akkor azzal egy új hálózat jött létre, amely megváltoztatta a világot, többek között azért, mert az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy kapcsolatokat építhessenek ki egymással. A Proton hasonló célokat akar elérni. Egy olyan világhálót akarnak létrehozni, amelyben a felhasználók teljes mértékben ellenőrizhetik az információikat. Sir Tim Berners-Lee kiválóan alkalmas arra, hogy megértse a Proton mögött lévő koncepciót és ennek megfelelően adjon tanácsokat a vállalatnak azért, hogy elérhesse az ambiciózus céljait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!