Berta Sándor

Bitcoin-tőzsdét tervez a Twitter alapítója

A Jack Dorsey által megálmodott platform decentralizáltan fog működni.

A menedzser az elképzelést Twitter-üzenetben ismertette. Dorsey pénzügyi cége, a Square TBD nevű szolgáltatása komoly szerepet fog játszani az ötlet megvalósításában. A TBD-t júliusban jelentették be és a célja a bitcoinnal való fizetés megkönnyítése.

Mike Brock projektvezető Twitter-bejegyzéseiben kiemelte, hogy hiszi, hogy a bitcoin az internet natív fizetőeszközévé válik majd. Arra akarnak összpontosítani, hogy egy olyan globális pénzügyi rendszert fejlesszenek ki, amely mindenki számára hozzáférhető lesz, ezáltal egyszerűbb lehet a bitcoin használata. A szakember hozzátette, hogy egy olyan tőzsdét akarnak létrehozni, amely annyira megbízhatóan működik a háttérben, hogy az emberek azt sem tudják, hogy ott van.

Az új platformot teljes mértékben nyílt forráskódú projektként fejlesztik ki és maximálisan be fogják tartani a pénzmosás elleni és egyéb kapcsolódó jogszabályokat. Brock hangsúlyozta, hogy a TBD-t sem egy szervezet, sem pedig egy kormány nem ellenőrzi majd. Dorsey már július végén arról beszélt, hogy a bitcoin jelentheti a Twitter jövőjét és integrálni akarja a kriptovalutát a termékeikbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!