Berta Sándor

Nem befolyásolják az Apple chipjei az AMD stratégiáját

A gyártó elismeri a termék erősségeit, de nem tart azoktól.

Az Apple tavaly novemberben mutatta be az M1 típusú, saját fejlesztésű megoldását, amelyről kiderült, hogy memórialimites, mert a CPU és a grafikus egység csak legfeljebb 16 gigabájt memóriát támogat. Idén áprilisban ismertté vált, hogy már készül az M2 chip, amelyet néhány hónapon belül mutathat be a konszern. Eközben pedig a Qualcomm az M1 kihívóját fejleszti.

Most David McAfee, az AMD termékmenedzselésért és marketingért felelős alelnöke az indianexpress.com-nak azt nyilatkozta, hogy lenyűgözi őket az Apple M1 egymagos teljesítménye és hatékonysága, amely hasonló lehet, mint a Zen 3 processzoroké, de a chipet nem igazán tekintik a Zen architektúra ellenfelének. A menedzser az M1 esetében a legnagyobb innovációnak a hatékonyságot tartja, amelyet az Apple okostelefonjaiban használt System-on-Chipek öröksége.

McAfee hozzátette, hogy az M1, illetve az Apple jövőbeli fejlesztései nem lesznek komoly befolyással az AMD stratégiájára, az elkészített tervezési és fejlesztési ütemtervükkel pedig mindenre felkészültek, amivel az Apple és az Intel előállhat. Mind a teljesítmény, mind az energiahatékonyság területén szeretnének a jövőben meghatározók lenni. Ugyanakkor, amíg az Apple nem értékesíti harmadik félnek a chipjeit, addig a piacon az elsődleges vetélytársuk továbbra is az Intel lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #5
    "Amennyiben mást mondott volna, egyből estek volna az AMD részvényei."
    Igen, az meg a másik.

    Én azt sem tartom lehetetlennek, hogy még kivárnak, hogy mi lesz, szerintem messze még az x86 vége. De ha tényleg az ARM-ban van a jövő, és ezt ők jobban látják, akkor valószínűleg tényleg van már tervük ARM alapú SoC-ra is. Bár szerintem a RISC-nek és a CISC-nek is megvannak az előnyei és a hátrányai, felhasználási területei, még ha összességében a RISC jobb is.
  • Gabbbbbbbbbbbb #4
    Amennyiben mást mondott volna, egyből estek volna az AMD részvényei. Nem féltem az AMD-t, ők már sok mindenhez alkalmazkodtak történetük során és mások termékeinek másolásával is sikeresek voltak húszon éve. Bármibe lefogadom, hogy a tervezőasztalokon készül az AMD Arm alapú APU-ja.
  • wraithLord #3
    Hát gondolom per pillanat nincs jobb ötletük. Most mi a lószart csináljanak, kezdjenek el ARM alapú chipeket fejleszteni? Nemrég érték utol magukat meg az Intelt x86-ban. Valószínűleg egy ideig az x86 mellett lesz a laptop/desktop ARM, nem helyette.
  • mortep #2
    Hogyismondjam... ilyen utolsó mondatok még voltak.

    Ugyanazt a teljesítményt hozta az M1-es mint az intel felsőkategóriás mobil chipjei negyedannyi fogyasztással és hőtermeléssel és ez még az első generáció, tele gyermekbetegséggel... minden szereplő, aki valahogyan kötődik az x86-os platformhoz kezdhet aggódni.
  • Sir Cryalot #1
    na ezt jó tudni hogy "felvállalták", linkelem is majd.