Gyurkity Péter

Okostelefont mutatott be a Qualcomm

A hangsúly a legújabb technológiák támogatásán van, bár a kép ezen a téren sem makulátlan.

A Qualcomm kapcsán legutóbb arról olvashattunk, hogy a gyártó már közvetlenül az Apple M1 ellen indulna saját megoldásával, ami komoly házon belüli ambíciókat jelzett. Most az okostelefonok szegmensében mutattak be egy saját fejlesztést, amely az első körben egy szűkebb réteg számára lesz csak elérhető.

Az ASUS közreműködésével összeállított okostelefon a nem túl fantáziadús „Smartphone for Snapdragon Insiders” nevet kapta meg, ennek megfelelően ez eleinte csak az Insider-program tagjai számára lesz hozzáférhető. Ennél azonban talán fontosabb, hogy a két partner igyekezett minden területen a legújabb komponenseket alkalmazni, ezzel egy valóban prémium, talán akár piacvezető konfigurációról rántják le a leplet, a hivatalos bejelentés alapján ugyanis a Snapdragon 888 (és nem a 888+) chipet, az 5G megfelelő támogatását, a WiFi 6 és a WiFi 6E kezelését, valamint 16 GB LPDDR5-memóriát és egy alapesetben 512 GB-os belső tárolót kapunk meg a készülékkel, egy kereken 4000 mAh-s akkumulátorral és a Quick Charge 5 gyorstöltési technológiával, amelynek révén alig 52 perc alatt megvalósítható a teljes feltöltés.


A kijelző szintén méretes, ez egy 6,78 hüvelykes AMOLED-panel, amelyet a Samsung szállít le, 144 Hz-es frissítési rátával és a HDR10+ minősítéssel. A hátoldalon egy tripla-kamera helyezkedik el, sorrendben 64, 12 és 8 megapixeles érzékelőkkel (ultra-nagylátószögű és telefotó-funkcióval), míg az előlapon egy 24 megapixeles szelfikamera dolgozik. A telefon már támogatja a Snapdragon Sound platformot, ezzel 24 bites hangzást, aktív zajszűrést, vezetéknélküli Master & Dynamic fülhallgatókat, illetve sztereó-hangszórókat kapunk a készülékkel, az Android 11 alap változatával együtt, a ROG Phone 5 külalakjára és a ZenFone 8 Flip kameramoduljára építve.

A megjelenés az első körben néhány országban valósul meg (USA, Egyesült Királyság, Dél-Korea, majd pedig India), az ár az ASUS e-boltjában 1500 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!