Berta Sándor

Adatköz­pontokban aludtak a Microsoft munkatársai

A cég dolgozói alkalmazkodtak a különleges helyzethez és éltek a felkínált lehetőségekkel.

A CNBC írta meg, hogy a koronavírus-járvány időszakában a Microsoft szervercentrumokban és más helyeken tevékenykedő alkalmazottja a számítógépek mellett aludtak. Ennek több oka is volt: az egyik, hogy a járványhelyzetben elkerüljék a hazaúttal és a munkahelyre közlekedéssel járó szituációkat, illetve időt takarítsanak meg. Volt olyan is, aki eleve éjszakai műszakra volt beosztva és úgy ítélte meg, hogy fáradtan, a korlátozások közepette inkább nem fog hazaindulni.

Kristen Roby Dimlow, a Microsoft személyzeti vezetője azt nyilatkozta, hogy nagyszerű történeteket hallott olyan emberekről, akik a számítógép-központokban aludtak. Erre többnyire azért került sor, mert néhány országban komoly lezárások voltak a koronavírus-járvány miatt és felkínálták azt a lehetőséget a munkatársaik számára, hogy alhatnak a létesítményekben, hogy így kerüljék el az utcai lezárások miatti dugókat és nehéz hazajutást.

Ugyanakkor nem mindig váltak munkásszállókká a szervercentrumok. Gyakran előfordult, hogy a Microsoft a közelben lévő szállodákban vett ki a dolgozóinak szobákat. A lehetőséget egyébként azért vezették be, mert sokan csak tömegközlekedve tudtak volna beutazni a munkahelyükre, illetve onnan hazamenni, azonban az Amerikai Egyesült Államok egyes részein nem túl népszerűek a buszok.

A lehetőséggel általában azok éltek, akiknek a hardverek kiesése vagy karbantartása miatt amúgy is a létesítményekben kellett tartózkodniuk. Noelle Walsh, a Microsoft felhőműveletekért felelős vezetője közölte, hogy sok rendszergazda otthonról is tevékenykedhetett. A zavartalan működés biztosítása különösen fontos volt, mert a járványhelyzetben nagyon népszerűek lettek a felhőszolgáltatások, például a Microsoft Teams.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #2
    Nem igazán mondanám ezt különleges helyzetnek de mindegy. Inkább egy kényszer helyzet amiben megpróbáltak jó fejek lenni a microsoft vezetői.

    Vajon menyire káros az egészségre egy ilyen létesítményben aludni?
  • kvp #1
    Ezt a sikeres megoldast Kinaban is kedvelik. Vannak olyan gyarak, ahonnan csak a kinai ujev soran mennek haza a munkasok, egyebkent a gyarcsarnok folott kialakitott munkasszallason elnek. Ki sem kell lepniuk a gyarbol. Aki megis ki akar, az le szokott ugrani a tetorol, ugyanis az ajton nem jutna ki. Ennek a modern megoldasnak az amerikai bevezetesere adott lehetoseget a jarvany.

    ps: Sokat elmond az amerikai alkalmazottak (adatkozpont szerviztechnikusok) eletszinvonalarol, hogy kenytelenek tomegkozlekedest hasznalni. Arrafele meg a mekis takaritok is sajat autoval jarnak...