Berta Sándor

Energia­hatékonyabb chipek kerülnek a számítógép-központokba

Az Infineon nagyon jól járt az elmúlt hónapokban elindult folyamattal.

Az Európai Unióban a szerverek felelősek az áramfogyasztás 2 százalékáért. A koronavírus-járvány alatt az internethasználat 10-30 százalékkal nőtt, ezzel párhuzamosan viszont egyre fontosabb a fogyasztás csökkentése. "Mindegyik új számítógép-központ annyi áramot fogyaszt, mint egy kisváros. Ezért fontosak annyira az energiatakarékos chipjeink az üzemeltetők számára, hiszen azok segítségével csökkenthetők az üzemeltetési költségek" - jelentette ki Andreas Urschitz, az Infineon energiaügyi és szenzorrendszer-részlegének (PSS) vezetője.

A PSS ügyfelei közé tartoznak az olyan internetes óriások, mint az Alibaba, az Amazon, a Baidu és a Google. A menedzser kiemelte, hogy szorosan együtt dolgoznak a szervercentrumok működtetőivel és egyedi megoldásokat kínálnak a számukra. Ez egy hatalmas lehetőség az Infineonnak arra, hogy az energiahatékonyság területén kiemelt helyre kerülhessen.

A német konszern jelenleg a bevételei több mint felét az áramellátásban használt chipek értékesítéséből szerzi. A szerverekben ezeket az eszközöket közvetlenül a processzorok mellett helyezik el. Miután napjainkban egyre nagyobb a kereslet ezekre a számítógépekre, így nem csoda, hogy a PSS számít a legnyereségesebb részlegnek. Január és március között a termelt bevétel 787 millió eurót tett ki, az összeg 28 százalékkal volt nagyobb, mint az előző esztendőben hasonló időszakában és a vállalat teljes bevételének 29 százalékát tette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!