Gyurkity Péter

Felzárkózott a frissítéseknél a Microsoft

A két legújabb Windows-verzió adja a tábor nagy részét, a cég igencsak jól szerepel.

A redmondi cég a napokban tette közzé a harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó részletes jelentését, amelyben szép számokról adnak hírt. Sikerült növelni a bevételt és a tiszta profitot, eközben pedig a Windows kapcsán is további részletek derültek ki.

A jelentésben arról olvashatunk, hogy az egy évvel korábbi helyzethez képest a bevétel 19 százalékkal, a profit pedig még ennél is nagyobb mértékben, 38 százalékkal ugrott meg, ami részben a pandémiának és az ezáltal előállt új körülményeknek köszönhető. A Windows 10 már összesen mintegy 1,3 milliárd különböző készüléken megtalálható, viszont gyakorlatilag minden részleg és mindegyik fontosabb tevékenység esetében további javulást sikerült elérni, a növekedés mértéke 10 és 45 százalék közötti volt, attól függően, hogy mely részleg eredményét hasonlítjuk össze az egy évvel korábbival. A Windows OEM esetében előbbi szám érvényes, ezzel kapcsolatban érdekes, hogy a még részletesebb lebontás szerint a non-Pro változat 44 százalékos emelkedést mutathatott fel, míg a Pro kapcsán 2 százalékos visszaesést regisztráltak. A Surface-család eközben 12 százalékos növekedést ért el, a játékoknál azonban 50 százalékos volt a különbség, az Xbox-hardver pedig ebben a tekintetben magasan az első helyen végzett a maga 232 százalékos javulásával.

Az AdDuplex ezzel csaknem egy időben tette közzé saját szokásos havi felmérését, amelyben ezúttal az áprilisi számokat árulják el a nagyközönségnek, mégpedig 5 ezer különböző, a Microsoft Store kínálatában elérhető alkalmazás követésével. Ebből megtudjuk, hogy a cégnek sikerült felzárkóznia a frissítések terén, a Windows 10 esetében ugyanis a két legújabb változat már a teljes tábor 80 százalékát teszi ki. A 2004-es verzió, amely tavaly májusban jelent meg, továbbra is az első helyen tanyázik 40,6 százalékkal, ezt követi a legújabb, 20H2-es változat 40,1 százalékkal, míg a 1909, amely most érkezik el támogatási ciklusának végéhez, már csak 11,1 százalékon szerepel.

A következő jelentős frissítés, a 21H1, hamarosan befut, ezzel az első alkalommal lesznek elérhetők ugyanazon foltozások az első három helyen szereplő verzióhoz, mivel mindhárom ugyanazon alapokra épül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Nos ezt ugy ertek el, hogy mindenhol kerdes nelkul frissitenek es nagyon nehez letiltani, hogy ezt megtegyek. Ezzel eleg sok gepet tesznek tonkre, de a tobbseg azert mukodik. Kb. mint az uj oltasok eseten, ahol a tobb tizezer oltottbol az a par halott elfogadhato jarulekos veszteseg a gyarto cegek es a kormanyok szamara, mert legalabb mindenki mas vedett. (szoftver eseten meg up to date)

    Szoval szep es jo, de egyszer usson be egy kesleltetve elojovo frissitesi bug es ha elobb fejezik be a teritest mint, hogy elojojjon, akkor gyakorlatilag a teljes windows allomany egyszerre megy a levesbe. Azon kivul, hogy teljes anyagi csod a cegnek, a piaci reszesedes kozel 0-ra csokkeneset hozna, mert senki nem bizna meg bennuk a jovoben.

    ps: Igen, az uj oltasokkal is megeshet ugyanez, ezert erdemesebb minel tobbfele eltero tipusu oltast adni egy orszag lakossaganak (foleg a fiataloknak), mert akkor biztos marad tulelo akarmi is usson be.