Berta Sándor

1,3 milliárd eszközön fut Windows 10

Az operációs rendszer megjelenésekor meghatározott célt most sikerült elérni.

Amikor a Microsoft elérhetővé tette a Windows 10-et, akkor az volt álma, hogy univerzális operációs rendszer legyen és a dolgok internetéhez csatlakozó fogkeféktől kezdve a repülőtéri információs táblákig mindenhol alkalmazzák. Az óriáscég vezetői azzal számoltak, hogy három év kell ahhoz, hogy a Windows 10 egymilliárd eszközön fusson. Az operációs rendszer 2016 januárjában már több mint 200 millió készüléken futott futott, míg 2017 májusában már több mint 500 millión. A kitűzött egymilliárdos célt végül tavaly márciusban sikerült elérni. Azóta nem jelentek meg információk a témában.

Most Amy Hood, a Microsoft pénzügyi vezetője az aktuális negyedév értékesítési számaival kapcsolatban elmondta, hogy a Windows 10 immár 1,3 milliárd terméken működik. Ez 33 százalékos növekedést jelent egyetlen esztendő alatt. Az operációs rendszer esetében ilyen mértékű növekedést utoljára a megjelenést követő első évben regisztráltak, amikor a Windows 7-ről és 8-ról ingyen lehetett váltani az új verzióra.

A növekedés mindenekelőtt a koronavírus-járványnak és az amiatt a PC-k iránt megnőtt keresletnek köszönhető. Nem csupán sok régi eszközt cseréltek le, hanem számos újat is megvásároltak az emberek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheMothman #4
    Undorító, hogy ráerőltették a userekre ezt a fos oprendszert, de hogy még a HDD-s gépeket teljesen belassítja, az valami gyomorforgató. Vegyél SSD-t vagy baszd meg.
  • Lapajka #3
    Sok szervilis ostoba cseléd birka...
  • Tntmaxy #2
    Elég szomorú hír.
  • mortep #1
    Lehetett volna több is, ha mondjuk úgy fejlesztik ki, hogy merevlemezes gépeken is használható legyen.

    Még mindig rengeteg hdd-s PC van a piacon és ezek esetében a windows 10-et kerülni kell, ha a user nem ellensége önmagának.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2021.04.29. 14:25:52