Berta Sándor

A Microsofté a Nuance

Csábító felvásárlási célpont a Sirit is kifejlesztő mesterséges intelligencia cég.

A Bloomberg számolt be arról, hogy a Microsoft előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nuance Communications beszédfelismerési vállalat megvásárlásával kapcsolatban és kész akár 16 milliárd amerikai dollárt is fizetni a társaság tulajdonjogáért. Amennyiben a társaság valóban ekkora összeget fizet a burlingtoni vállalkozásért, akkor a Nuance lehet a Microsoft történetének a második legnagyobb felvásárlása.

A Nuance fejlesztette ki korábban többek között az Apple Siri beszédfelismerő szoftverének a technológiáját és a cég számos partnerrel együtt dolgozik. A portfóliójába tartozik többek között az egészségügyi piacon alkalmazott Dragon Medical One, az Omnichannel ügyfélmenedzsment rendszer, valamint a Dragon beszédfelismerési technológiáját a felhasználók és az üzleti ügyfelek részére.

Anurag Rana, a Bloomberg elemzője közölte, hogy az esetleges felvásárlás valóban segíthetne a Microsoftnak abban, hogy felgyorsítsa az egészségügyi ágazat digitalizálását, amely más szektorokhoz, például a kiskereskedelemhez és a bankszektorhoz képest, visszamaradt. A legnagyobb rövid távú haszon kétségkívül a telemedicinában valósulna meg.

A két vállalat 2019 óta stratégiai partner, közösen fejlesztettek beszédfelismerési technológiákat az egészségügy számára. Az Ambient Clinical Intelligence (ACI) és a Dragon Medical platform a felhőben, biztonságosan rögzíti a páciensek bediktált kórtörténetét. Ezeket az Azure, az Azure AI Services és a ProjectEmpowerMD rendszerekben tárolják, és ötvözik a két cég által közösen kifejlesztett technológiákat. A Dragon Ambient eXperience ACI-megoldást integrálták a Microsoft Teams rendszerébe.

Időközben a Microsoft bejelentette, hogy 19,7 milliárd dollárért megvásárolta a Nuance-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!