Berta Sándor

Nem lesz látható hány embernek nem tetszett egy YouTube-videó

A módosítással nem lehet majd követni, hogy hány személynek nem tetszett az adott videó.

A YouTube a következő hetekben akarja tesztelni a Dislike gomb új koncepcióját. A legfontosabb változás az lesz, hogy a jövőben a látogatók nem fogják látni, hogy hányan kattintottak a Dislike gombra, ez az információ kizárólag a YouTube-csatornák üzemeltetőinek lesz elérhető. Az indoklás alapján a módosítással a platform a felhasználók jólétét akarja védeni és megakadályozná a célzott Dislike-kampányok folytatását.

A hír a Twitteren, majd a YouTube support-oldalán jelent meg. Az illetékesek rámutattak, hogy a nézők visszajelzései mindig is különösen fontosak voltak a cég számára és ez a jövőben is így lesz. Azonban több tartalomkészítő jelezte számukra, hogy a jelenleg regisztrált visszajelzések egy része problémákat okozhat. Úgy vélik, hogy ha az alkalmazott rendszer a mostani formájában működne tovább, akkor az célzott Dislike-kampányok végrehajtására motiválhatna egyes személyeket. Az új dizájn segítségével szeretnék jobban kiegyensúlyozni a tartalomkészítők tapasztalatait és egyúttal biztosítani akarják, hogy a felhasználói visszajelzések továbbra is eljussanak a videók készítőihez.

Az új Dislike-gombot a következő hetekben először egy kisebb csoport felhasználó bevonásával fogják tesztelni, akik továbbra is szabadon kattinthatnak majd a gombra, hogy kifejezhessék a negatív véleményüket, de a kattintások számát már nem fogják látni. A YouTube-csatornák tulajdonosainak a YouTube Studio rendszerében lesz lehetőségük arra, hogy megtekinthessék a Dislike-számokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #26
    Az eredeti bejegyzesek marciusiak....
  • Tetsuo #25
    Pontosan erről beszélek. A Facebookon jóval erősebb a cenzúra, mint a Youtube-on.
  • zola2000 #24
    Attól függ miről van szó, ez a YouTube szerint oké Facebook engem 30 napra kitiltott:
    https://youtu.be/j_2t5zrLM1M
    (Vajon miért bukott meg a Facebook Japánban ; )
  • Tetsuo #23
    A Facebook nem cenzúráz erősebben? Engem onnan cirka 10 éve kitiltottak, míg a Youtube-on ugyanazokat leírva semmi nem történt, legalábbis nem tudok róla.
  • morguldae #22
    A youtube a legcenzúrázottabb platform! Brutális a cenzúrázottsága. Ezzel csak tovább növelik a cenzúrát. Most már akkor nyilvánosan a nemtetszésedet sem fejezheted ki egy videóval kapcsolatosan. Hozzászólni érdemben már most sem lehet semmihez mert mindent cenzúráznak. Pillanataok alatt törlik tömegével a véleményeket! Na de akkor majd a továbbiakban már az egyszerű kattintásodat is kicenzúrázzák. Undorító lett már az egész!
  • wraithLord #21
    ...Ami ha elvileg nem is, de gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem lesz dislike. Gondoltam, nem szükséges (még egyszer) részletezni.
    Mint ahogy ezek szerint te sem olvasod vissza a kommenteket (persze, nem is kell), más is főleg csak onnan látja a userek véleményét egy videóról, hogy látszik, hányan like-olták és dislike-olták. Ha csak a csatornatulaj fogja látni a dislike-ot, olyan, mint ha nem is lenne, le lehet szarni, hogy mit nyomkod a user.

    Eddig is ki lehetett kapcsolni a videóknál, hogy mutassa a YT a like/dislike-ot, és eddig is fenntartással kezeltem az olyan csatornákat/videókat, ahol ez ki lett kapcsolva. Nem a legjobb ez a rendszer, de a dislike nélkül már sokkal rosszabb nem lehet.
  • Zsombor99 #20
    Nem az, hogy "nem lesz", hanem a videóknál a "dislike" számát majd csak a videó feltöltője fogja látni, ettől még továbbra is ugyanúgy rá lehet kattintani, viszont átlag megtekintő csak azt fogja látni, hogy ő rákattintott-e már vagy sem.
  • Tetsuo #19
    Ez igaz. Az előző like-rendszernél már csak ez rosszabb.
  • wraithLord #18
    Tény, hogy nem jó, de pl. úgy lehet még rosszabbra csinálni, hogy csak like van, dislike nincs.
  • Gabbbbbbbbbbbb #17
    Kedves kvp, Facebook nem szenvedett jelentős anyagi veszteséget az ausztrál és török kormánnyal való vitákból és hosszútávon profitnövekedést hoz, ha mindenki elfogadja, hogy nem lehet nyerni ellenük.


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Szerintem a "like" rendszer borzalmas úgy, ahogy van. Szeretnék egy olyan jövőben élni, ahol nincs ilyen.