26
  • cateran
    #26
    Az eredeti bejegyzesek marciusiak....
  • Tetsuo
    #25
    Pontosan erről beszélek. A Facebookon jóval erősebb a cenzúra, mint a Youtube-on.
  • zola2000
    #24
    Attól függ miről van szó, ez a YouTube szerint oké Facebook engem 30 napra kitiltott:
    https://youtu.be/j_2t5zrLM1M
    (Vajon miért bukott meg a Facebook Japánban ; )
  • Tetsuo
    #23
    A Facebook nem cenzúráz erősebben? Engem onnan cirka 10 éve kitiltottak, míg a Youtube-on ugyanazokat leírva semmi nem történt, legalábbis nem tudok róla.
  • morguldae
    #22
    A youtube a legcenzúrázottabb platform! Brutális a cenzúrázottsága. Ezzel csak tovább növelik a cenzúrát. Most már akkor nyilvánosan a nemtetszésedet sem fejezheted ki egy videóval kapcsolatosan. Hozzászólni érdemben már most sem lehet semmihez mert mindent cenzúráznak. Pillanataok alatt törlik tömegével a véleményeket! Na de akkor majd a továbbiakban már az egyszerű kattintásodat is kicenzúrázzák. Undorító lett már az egész!
  • wraithLord
    #21
    ...Ami ha elvileg nem is, de gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem lesz dislike. Gondoltam, nem szükséges (még egyszer) részletezni.
    Mint ahogy ezek szerint te sem olvasod vissza a kommenteket (persze, nem is kell), más is főleg csak onnan látja a userek véleményét egy videóról, hogy látszik, hányan like-olták és dislike-olták. Ha csak a csatornatulaj fogja látni a dislike-ot, olyan, mint ha nem is lenne, le lehet szarni, hogy mit nyomkod a user.

    Eddig is ki lehetett kapcsolni a videóknál, hogy mutassa a YT a like/dislike-ot, és eddig is fenntartással kezeltem az olyan csatornákat/videókat, ahol ez ki lett kapcsolva. Nem a legjobb ez a rendszer, de a dislike nélkül már sokkal rosszabb nem lehet.
  • Zsombor99
    #20
    Nem az, hogy "nem lesz", hanem a videóknál a "dislike" számát majd csak a videó feltöltője fogja látni, ettől még továbbra is ugyanúgy rá lehet kattintani, viszont átlag megtekintő csak azt fogja látni, hogy ő rákattintott-e már vagy sem.
  • Tetsuo
    #19
    Ez igaz. Az előző like-rendszernél már csak ez rosszabb.
  • wraithLord
    #18
    Tény, hogy nem jó, de pl. úgy lehet még rosszabbra csinálni, hogy csak like van, dislike nincs.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #17
    Kedves kvp, Facebook nem szenvedett jelentős anyagi veszteséget az ausztrál és török kormánnyal való vitákból és hosszútávon profitnövekedést hoz, ha mindenki elfogadja, hogy nem lehet nyerni ellenük.


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Szerintem a "like" rendszer borzalmas úgy, ahogy van. Szeretnék egy olyan jövőben élni, ahol nincs ilyen.
  • Kissssss0 #16
    sajnos ez nem aprilis 1 vicc, erről már régebben is szó volt... szánalmas egy húzás de a trend elég jól megfigyelhető, a nagy cégek nem szeretik ha az emberek utálnak valamit, faszbook, steam, és most a youtube is beáll a sorba.

    tiszta kommunizmus, ha nem integetsz és vigyorogsz akkor nem számítasz.
  • SanMaster
    #15
    Sajnos igaz! És kibaszott gáz... :(
  • zola2000
    #14
    At eredeti hír március végén volt
  • kvp
    #12
    A sajat platformjuk, jogileg megtehetik. Mint ahogy a facebook is megtehette, hogy megbuntette az ausztral kormanyt amiert nem engdelmeskedett neki. Ez van ha nincs megfelelo torvenyi szabalyozas a kozossegi platformokra. Ha meg lenne, akkor kivonulnanak, mert lathatoan mar nem a penz, hanem az ideologia a fontosabb. Legalabb kovetkezetesek es hajlandoak jelentos penzugyi veszteseget is vallalni az ideologiajuk miatt.

    ps: A youtube-nak nem igazan lehet versenytarsa, mert egyreszt nagy tokemennyiseg kellene az elinditasahoz, masreszt a netszolgaltatok is magancegek, tehat nem is kapna netet aki ezzel probalkozna. El kell fognadi, hogy amig a torvenyi hatter nem valtozik az USA-ban, addig a monopol helyzetben levo cegek azt csinalnak amit akarnak, ha akarjak az USA elnoket is lekeverhetik. (mar megtettek az elozovel es nemreg a mostanival is, mert megprobalt igazat mondani, ez pedig manpsag eleg sulyos bun lenne)
  • Sydra
    #9
    Nem lehet hitelesen eladni a gender bender őrületet meg a BLM siránkozásokat komoly arccal, ha közben 1 like-ra jut 100 dislike. :D
    A youtube leszerződött egy csomó mainstream media céggel akik olyan műsorokat tolnak, amik miatt otthagytad a tv-t és mindenki dislike-olja. Most a youtube-ból is tv-t fognak csinálni és a képedbe tolnak mindent amit nem akarsz látni. Eddig csak átírták a like számokat a fontosabb videók alatt meg behazudták a trending videókat. A dislike-okat azért kell eltüntetni, hogy a csalások ne legyenek visszaellenőrizhetőek, mint eddig.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2021.04.01. 19:46:22
  • Sequoyah
    #8
    A fake newsok koraban mar semmi sem jo poen...
    Lehet nem is poen, vagy ha poen akkor rossz poen. Ha igaz is, terjunk ra vissza holnap...

    Egyebkent a forras ezt mondja: "We’ll be experimenting, with a small group of users"
    Szoval nincsen semmifele valtoztatas a Youtubeon, ez is csak egy lenne az ezernyi probalkozas kozott amik nem valosulnak meg.
  • wraithLord
    #7
    Ha poén, akkor nem jó poén, mert nem túloz, simán hihető. :D
  • syrus2
    #6
    Basszus most esik le Április 1 renélem igazam van?
  • Sequoyah
    #5
    Aprilis elsejen azert nem mennek ilyen melyen az elemzesbe:D
  • syrus2
    #4
    Ezt most nem igazán tudom értelmezni amit magyarázatként írnak mivel így is dislikolhatsz csak nem mutatja mennyien vannak egy véleményen velem, ez nem megoldás csak egy vicc?
  • nlght
    #3
    Ezt már a 2019-e év rewind összefoglalója miatt régóta tervezgetik.
    Ciki volt hogy mindenki megutálta a youtube saját videóját, aztán még cikibb lett mert ez lett a több milliárd videó közül a legjobban dislikeolva.
  • Relixo
    #2
    +1
  • wraithLord
    #1
    Igen, ez a csatornáknak nagyon jó, mert senki se látja, ha trágya videót csináltak, meg magukat is megnyugtathatják, hogy senki se látja, ebből pedig az következik, hogy nem is szar... de összességében nagy visszalépés, olyan, mint a cenzúra. Viszont sokkal egyszerűbb, mint a dislike-kampányt elbírálni. Mint ahogy a Facebooknak is egyszerűbb szavakra szűrve törölni bejegyzéseket (és letiltani accountokat), mint értelmezni, hogy mi van odaírva.
    Eddig csak más kommentjével nem lehetett mit kezdeni, mert nem látszottak a dislike-ok, semmi értelme nem volt nyomkodni... most a videó dislike gombját se lesz, egyszerűbb úgy érzékeltetni, hogy szar az, amit a csatorna csinál, hogy egyáltalán nem nézed a videóit, és nem növeled a nézettséget. Ez igen, ez fejlődés.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2021.04.01. 14:35:48