Berta Sándor

A Microsofté lehet a Discord

A népszerű platform iránt számos cég érdeklődik.

A Discord egy olyan VoIP-alkalmazás és digitális terjesztési platform, amelyet elsősorban videójáték-közösségek számára terveztek, de emellett mások is használhatják. A Discord rendelkezik szöveges, kép-, videó- és audiokommunikációval, továbbá Windows, MacOS, Android, iOS és Linux operációs rendszereken egyaránt fut. Nem csoda, hogy a szolgáltatást több társaság is megvásárolná.

Az információt, miszerint a Discord jelenleg egy lehetséges vevőt keres, a VentureBeat szellőztette meg. Az is kiszivárgott, hogy a tárgyalások döntő szakaszba léptek és az egyik érdeklődővel a vállalat már exkluzív beszélgetéseket folytat. A vételár meghaladhatja a 10 milliárd amerikai dollárt.

A Bloomberg mindezt azzal egészítette ki, hogy az egyik érdeklődő a Microsoft, amelyet a Discord keresett meg. Ez alátámasztotta a VentureBeat által közölt információt. A redmondi konszern mellett lehetséges felvásárló lehet az Amazon és a Google is, a két óriáscég így alapozhatná meg még jobban a játékipari ambícióit. A platform bármely nagy játékfejlesztő stúdió számára vonzó felvásárlási célpont lehet, már csak azért is, nehogy valamelyik vetélytársuk szerezze meg és utána exkluzív szolgáltatásává fejlessze az ajánlatot.

A Discord profitált a koronavírus-járványból, már 140 millió aktív felhasználóval rendelkezik. A társaságnak azonban ennek ellenére tavaly csak 130 millió dollár bevétele volt, így nem nyereséges. Az összeg egyébként az 2019-es bevétel háromszorosa volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gabbbbbbbbbbbb #6
  Nyilvan igazad van, de jobb lenne, ha Apple, Google, vagy Facebook venne meg? Olyan sok tech orias nincs aki megengedhetne maganak..

  (Egyebkent Skype mindig is egy fos volt, MS rontott rajta, de nem kellene romantizalni MS elotti Skype-ot)
 • Tntmaxy #5
  Szép summa. Eztán aztán majd Discordon keresztül oltogathatják az embereket, eheh.
 • Csaba161 #4
  MS Paint
 • nlght #3
  Vagy nagyon fiatal vagy, vagy esetleg nem emlékszel hogy mit csinált a Skype-pal ami a 7-es főverzióig még so-so vállalható volt, aztán jött a katasztrófális 8-as és senki nem használja már annyira fos lett.
  Az MS-nek van több tucat szoftvere, tudsz olyat mondani, aminek a hallatán elégedetten csettint az ember, hogy ez aztán egy nagyon fantasztikusan lekódolt cucc? Példát vehetne róla sok fejlesztő gárda. Nekem most egy ilyen sem jut eszembe.
 • Gabbbbbbbbbbbb #2
  Egyértelmű volt, hogy az ingyenes felhasználóbarát modell célja, hogy egyszer nagyot kaszáljanak a platform eladásából. Szerintem, ha MS-nek adják el, az talán a legkisebb rossz.
 • macleody #1
  De kurva jó, akkor a discordot is kukázhatjuk.