Berta Sándor

Jöhet az Instagram gyerekeknek

A közösségi platform megpróbálja elkülöníteni a túlzottan fiatalokat.

Az Instagramon sok olyan fiatal is jelen van, akiknek elvileg semmi keresnivalójuk nem lenne ott. A közösségi oldal mindent elkövet azért, hogy kiszűrje a 13 évesnél fiatalabbakat, de az erőfeszítései eddig nem igazán vezettek eredményre. Az alkalmazott korvizsgálati módszer ismert arról, hogy a gyerekek ki tudják játszani. Az Instagram most egy saját alkalmazást hozna létre a 13 évesnél fiatalabbak számára, akik a szoftvert a szüleik felügyelete mellett használhatnák.

Adam Mosseri, a társaság vezetője a Buzzfeed News amerikai hírportálnak azt nyilatkozta, hogy egyre több fiatalkorú akar használni olyan programokat és szolgáltatásokat, mint az Instagram, s azoknál komoly kihívást jelent a látogatók korának a megállapítása. A menedzser kiemelte, hogy ezen a területen rengeteg dolgot kell tenniük, de a megoldás egy része a fiataloknak szóló Instagram-verzió megalkotása, amelynél a szülőké az átláthatóság és az ellenőrzés.

Mosseri hozzátette, hogy még a termék korai fejlesztési szakaszában vannak és nincs részletes tervük. A Buzzfeed és a Bloomberg értesülései alapján viszont az Instagram a cégen belül már bejelentette a projektet. Vishal Shah, a társaság termékekért felelős vezetője egy belső hírfórumon azt írta, hogy az alkalmazás kifejlesztése az idei első félév prioritáslistájának az élén szerepel. A Facebook szóvivője később azt mondta, hogy jelenleg vizsgálják, hogy képesek-e létrehozni egy olyan terméket, amelyet egyrészt a szülők ellenőrizhetnek, másrészt amely a gyerekeknek lehetővé teszi azt, hogy a barátaikkal kapcsolatban lehessen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!