Berta Sándor

Még az idén tőzsdére mehet a Stripe

A startup egyre sikeresebb, a Facebook nyomdokain haladnak.

Az amerikai pénzügyi technológiai cég újabb sikeres finanszírozási körön van túl, 600 millió dollárt gyűjtött össze a beruházóktól és ezzel elérte, hogy a tőzsdei megjelenése előtt sokkal értékesebb, mint korábban a Facebook vagy az Uber volt. A Stripe jelenleg 95 milliárd dollárt ér, ez az összeg körülbelül Warren Buffett amerikai sztárbefektető vagyonának felel meg.

Az Írországból származó Patrick és John Collison 2009-ben alapították meg a vállalkozásukat, amely egy olyan szoftvert fejlesztett ki, amelynek a segítségével a különböző internetes boltok eltérő fizetési módszereket (hitelkártyák stb.) kínálhatnak. A platformot emellett különböző alkalmazásüzemeltetők is használhatják. az ügyfelei között van a Deliveroo, a Lyft, a Twitter és az Uber.

A most gyűjtött összeget a vállalat a további országokban való terjeszkedésre akarja felhasználni. John Collison kijelentette, hogy az idén a korábbinál sokkal több pénzt akarnak invesztálni Európában, különösen a második fő székhelyüknek számító Dublinban.

A nyolcadik finanszírozási körben részt vettek többek között az Allianz és az Axa biztosítótársaságok, a Baillie Gifford, a Fidelity, a Sequoia Capital kockázatitőke-befektetőcég és az ír államkincstár. A pénzügyi technológiai vállalkozás jelenleg világszerte 42 államban működik, amelyek közül 31 Európában található.

Tavaly szeptemberben a Stripe értékét még 30 milliárd euróra becsülték. Az elemzők azzal számoltak, hogy a vállalat még az idén megjelenhet a tőzsdén, de az újabb sikeres finanszírozási kör csökkentette az ezzel kapcsolatos nyomást a testvéreken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!