Berta Sándor

Új webkamerát dob piacra a Microsoft

A redmondi konszern felélesztheti a korábbi termékkategóriát.

A Microsoft körülbelül 2010-ig kínált a felhasználóknak szabvány kiegészítőkként webkamerákat, amelyek közül egyes modellek, például a LifeCam HD-3000 még most is megvásárolhatók, annak ellenére, hogy némelyik eszköz 10 évvel ezelőtt jelent meg a piacon. A LifeCam Studio nevű készüléket is még mindig gyártja a társaság.

Először 2018-ban merült fel az első hír arról, hogy a Microsoft új webkamerával jelentkezhet. Akkor Paul Thurrott, az óriáscég ügyeit jól ismerő szakember azt taglalta, hogy a Microsoft egy PC-vel és Xboxszal egyaránt használható modellen dolgozik, amely Windows Hello- és 4K-támogatással is rendelkezni fog. A terveket akkor jegelték.

Brad Sams, a Petri.com szerkesztője a redmondi vállalattal és a Surface termékcsaláddal kapcsolatos információkra specializálta magát. A szakértő most azt írta, hogy a Microsoft ismét elővehette a régi elképzeléseket és egy új kiegészítőn dolgozik, amelyet - más modellekkel együtt - az eddig be nem jelentett áprilisi hardverrendezvényén mutathat majd be. Az új eszköz elsősorban irodai felhasználásra készül, az ilyen készülékek iránt ugyanis az elmúlt hónapokban megnövekedett a kereslet. A webkamera támogatni fogja a HDR-videókat, de nem kínál majd 4K felbontást.

Az említett hardverrendezvényen jelentheti be a Microsoft az Intel és az AMD processzoraival ellátott új Surface Laptop változatokat, amelyek neve Surtface Laptop 4 vagy Surface Laptop 3+ for Business lehet. Ezenkívül szintén ott mutathatják be az új Surface fejhallgatót is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • repvez #3
  igen, mondod ezt úgy iis, hogy már minden gépen ott van legalább egy usb 3.0ás csatlakozó 5gb/s sávszéllel és 300mb/s adatátvitellel?
  A 3.2esról nem is beszélve.
  Meg ott vannak a beépített laptopos webkamerák ott nincs usb korlát ha a gyártó úgy tervezné meg, hogy direkre köti az alaplaphoz vagy a chiphez.

  És a mobiloknál a mobil chipek is elbirkoznak vele , a méret se lenne akadáj, hogy egy mobilok kamerát egy webkamerába pakoljanak és ott helyben feldolgozva a gépnek küldené csak mint egy video streamet..
  de 10 év nem volt nekik elég hogy kitaláljanak valamit ami tud folyamtos képet.

  És most is mit emelnek ki a fejlesztéssel? hogy 4k felbontás nem de HDR támogatás az lesz. mert az a legfontosabb, igaz, hogy ki se lehet venni az emberek arcvonásait a képen ,de legalább HDRben.

  Ez pont ugyan olyan faszság, mint amit most a mobiloknál csinálnak, hogy dolby vision meg hdr támogatás meg 144hzes képefrissités Atmos hanggal a mobilon, mintha ott lenne a legjobb filmet nézni, igaz, hogy nem birnak ki 1 napot a telefonok, de azért tegyünk bele ilyeneket mert jol mutat a plakátokon.
 • Zsombor99 #2
  Abba azért gondolj bele, hogy ott van az USB kapcsolat átviteli képességének korlátja is, ami végett nem lehet valami nagy képfrissítéssel és felbontással képet továbbítani... Nem véletlen, hogy a legtöbb webkamera csak max 640×480-at tud ~15-25 fps képrissítéssel, anélkül, hogy az áruk elszállna a "végtelen" felé.
 • repvez #1
  elégérdekes, hogy nem képesek webkamerát gyártani, már több mint 10 éve olyat ami tudna 30 FPSnél többel rögzíteni, miközben egy sima mobilban meg már 4k és 8k videokat lehet streamelni 60hz vagy többel.
  De ha webkamerával akar valaki beszélni akkor meg tiszta szellemkép az egész, mert még a 30 FPS el is szétfolyik a kép.
  Nem kell 4k de azért manapság már illene elmsodás mentesen videozni FHDben.
  De a legtöbb ma kapható webkamera jó ha a 720Pt tudja 30hzen.