Berta Sándor

Francia képviselők leállítanák az 5G bevezetését

A kapcsolódó terveket egyelőre jegelnék.

A EURACTIV francia oldala számolt be arról, hogy három módosító javaslat is érkezett a Francia Nemzetgyűlés által tárgyalt klímaváltozás elleni törvénytervezethez. A benyújtott anyagok készítői szeretnék, ha "moratórium" vonatkozna az európai uniós tagállamban az 5G szabvány bevezetésére.

Az elsődleges cél az, hogy az 5G-frekvenciák kiadását "előzetesen" felfüggesztenék egészen addig, amíg a szabvánnyal kapcsolatos egészségügyi és klímaeredményeket kiértékelnék. Két beadványt Delphine Batho, Cédric Villani és Matthieu Orphelin képviselők közösen nyújtottak be. A dokumentumaikban többek között a klímavédelmi polgári konvencióra és a Francia Klímatanács jelentésére hivatkoztak. Egy harmadik módosítás pedig még ennél is tovább ment és azt javasolta, hogy alapvető moratóriumot vezessenek be az 5G-hálózatok kiépítésével kapcsolatban. A moratóriumot csak akkor oldanák fel, ha a francia lakosság elfogadja a szabvány bevezetését, például egy nemzeti konzultáció formájában. Az utóbbi folyamat Franciaországban általában legalább egy éven át tart.

A javaslat aláírói között van a Jean-Luc Mélenchon által vezetett La France Insoumise 17 képviselője, akik arra a 13 millió franciára akarnak összpontosítani, akik gyakorlatilag "elektronikus analfabéták". Ezek az emberek nem rendelkeznek azzal a tudással és oktatási lehetőségekkel, amelyek lehetővé teszik az új technológiák észszerű használatát. A politikusok azzal érvelnek, hogy az 5G szinte minden jellegű alkalmazása megvalósítható más létező technológiákkal (4G, Wi-Fi), amelyek tökéletesen elegendők erre a célra.

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy a módosítások sikeresek lesznek, mert azokat nem támogatja Emmanuel Macron elnök pártja, a La République en Marche, amely 269 képviselői hellyel rendelkezik és ezzel többsége van a parlamentben. Az elemzők arra számítanak, hogy a teljes törvénytervezetért felelős különleges bizottság március 19-ig véglegesíti az anyag szövegét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • SanMaster #10
  Ezek komplett idióták?!
 • factorian #9
  Az 5G nem azt jelenti hogy 5gigahertzen üzemel jézusom. (ezt más írta tudom)

  "Az emberi termeszetbol adodik, hogy a vezetes SOHA nem lesz jobb mint a nep maga.
  Rosszabb viszont lehet, es gyakran lesz is, a demokracia pedig segit ennek az elkeruleseben."
  Demokrácia nem létezik. Oszd meg és uralkodj alapelvét használva használja ki a hatalom a népet évezredek óta (de ez nem esik le az embereknek). Milyen demokrácia? Nincsen választási lehetőséged. Az összes politikus ahogy az egész rendszer is korrupt. Nincsen választási lehetőséged. De a kamu pártok hatékonyak arra hogy megadják az embereknek a választás illúzióját és ezáltal ne lázadjanak a korrupt rendszer ellen, hanem egymással marakodjanak.
  Utoljára szerkesztette: factorian, 2021.03.15. 17:45:48
 • Sequoyah #8
  Az emberi termeszetbol adodik, hogy a vezetes SOHA nem lesz jobb mint a nep maga.
  Rosszabb viszont lehet, es gyakran lesz is, a demokracia pedig segit ennek az elkeruleseben.
 • cateran #7
  "A wifi amúgy is, az is 5G-s, ha ez gigaherz-t takar"

  Mig a wifinel valoban gigahertz, mobilnal generacio (latok 1 kis ironiat abban, hogy a franciaknal kb semmivel sem tudsz tobbet...)
  "Low-band 5G uses a similar frequency range to 4G cellphones, 600–850 MHz, giving download speeds a little higher than 4G: 30–250 megabits per second (Mbit/s).[5] Low-band cell towers have a range and coverage area similar to 4G towers. Mid-band 5G uses microwaves of 2.5–3.7 GHz, allowing speeds of 100–900 Mbit/s, with each cell tower providing service up to several kilometers in radius. This level of service is the most widely deployed, and should be available in most metropolitan areas in 2020. Some regions are not implementing low-band, making this the minimum service level. High-band 5G uses frequencies of 25–39 GHz, near the bottom of the millimeter wave band, although higher frequencies may be used in the future."
 • AndReWsss #6
  A demokraciaban az a szep,h a “vezetes” soha nem lesz jobb, mint a nep. A nep ilyen, vezetes koszonjuk szepen.
 • M2 #5
  Inkább azt kellene megfejteniük, hogy miért a franciák a világ legidiótább népsége.
 • Zsombor99 #4
  Jogos, az "5 gigaherz"-es WiFi már amúgy is mindennapos (a mi modemünk is tudja már), ráadásul jobb kapcsolatot tehet lehetővé az azzal kompatibilis eszközök számára. Egyáltalán nem vagyok szakértő, de valóban kissé elborult hülyeség a hivatkozási alapjuk, csupán "fejlődésellenes hibáselmélet-gyártó idióták"-kal állunk szemben. Ha ilyen és hasonló emberek nem lennének, akkor lehet, hogy már sokkal előrébb tartanánk a technológiai fejlődésben, nemde?
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.14. 12:07:49
 • Alien69 #3
  Ráadásul hülyeségre hivatkoznak. Mármint, hogy megoldható 4G+wifivel. Kb esélytelen, mondjuk, az se világos, mit is akarnak megoldani. A wifi amúgy is, az is 5G-s, ha ez gigaherz-t takar. Akkor meg mi értelme van, ha a mobil is kb ugyan ott duruzsol?
 • ENVE #2
  Na, akkor mostantól ezt fogjuk hallani laposföldén, hogy a "franciák is beakarják tiltani!!444444"
 • Zsombor99 #1
  A javaslat aláírói között van a Jean-Luc Mélenchon által vezetett La France Insoumise 17 képviselője, akik arra a 13 millió franciára akarnak összpontosítani, akik gyakorlatilag "elektronikus analfabéták". Ezek az emberek nem rendelkeznek azzal a tudással és oktatási lehetőségekkel, amelyek lehetővé teszik az új technológiák észszerű használatát.
  Ha csak az idősebbekre koncentrálnánk, akik úgysem tudnák hasznosítani az új technológiákat, akkor tulajdonképpen akár meg is torpanna a világ fejlődése, nemde?! Úgyhogy ez a rossz gondolkodásmód teljesen mellőzendő kellene, hogy legyen!
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.13. 11:39:36