Spencer

A lányok félnek az Interneten

A kanadai Ipsos-Reid egy közvélemény kutatás során 10,000 tinédzserlányt kérdezett meg arról, hogy mennyire érzik magukat biztonságban az őket az Interneten zaklató ifjaktól. A világméretű felmérés kimutatta, hogy a hölgyek 25 százaléka tart az őket rendszeresen személyes kérdésekkel, szexuális témákkal zaklatóktól, akik az Internetes csevegő-szobákban lesnek áldozatikra.

A lányok az őket érő rendszeres inzultusoktól félnek, nem attól, hogy esetleg egy fizikai támadás áldozatai lesznek. A hölgyeket körülbelül kétszer annyiszor érik a szexuális megjegyzésekből adódó kellemetlenségek, mint a fiúkat. A forróvérű fiatal férfiak gyakran hívják randevúra a lányokat, tesznek megjegyzéseket a testükre. A legrosszabban az ázsiai hölgyek viselik a "támadásokat", míg az európai lányok közül sokkal kevesebben mondják, hogy a rendszeres Internetes szexuális zaklatások miatt ne látogatnák a csevegőket.

A megkérdezett tinik egyharmada vallotta, hogy a rossz tapasztalatok miatt hagytak fel az online csevegéssel. Természetesen nem minden lány bátortalanodik el, sőt, a felmérésben részt vett amerikai hölgyek 16 százaléka randevúzott már úgy, hogy az Interneten ismerkedett meg a fiúval. Ha valaki azt hiszi, hogy ezen a területen a cserfes amerikaiak a vezetők, hát az téved, hiszen a dél-koreai lányok 37 százaléka személyesen is találkozott már Internetes partnerével. Tajvanban, Mexikóban és Brazíliában ez az érték 30 százalék.

A leginkább szégyellős lányok Angliában és Hollandiában élnek. Őket nagyon nehéz rávenni egy randevúra. Az Internetező angol és holland hölgyek mindössze 15 - 14 százaléka mondana igent egy meghívásra. A csevegőszobák mellett nagyon népszerűek az instant üzenők, e-mailt pedig már a lányok 90 százaléka küldött.

"A tinédzserek már nem a telefonon lógnak, hanem inkább az Interneten váltanak, több barátjukkal egyszerre, üzeneteket." - mondta Howard Schwartz, a HeyNetwork.com vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!