Berta Sándor

Kész a Huawei stratégiája a következő évekre

Úgy tűnik, hogy a távközlési cég felkészült a nehéz időszak átvészelésére.

A South China Morning Post számolt be arról, hogy Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és vezérigazgatója egy belső tanácskozáson ismertette a legújabb stratégiát, amely segíthet a kínai gyártónak átvészelni a jelenlegi nehéz időszakot. A csomag legfontosabb eleme, hogy a társaság a jövőben kénytelen lesz harmadosztályú komponenseket alkalmazni, miután az első osztályú alkatrészek lassan elfogynak a raktáraiból.

Az indoklás szerint a cég azért kényszerül erre a lépésre, mert az Amerikai Egyesült Államok által ellene bevezetett szankciók szinte lehetetlenné teszik a számára az új okostelefonok, táblagépek, karórák és más termékek építését. A menedzser hangsúlyozta, hogy amint elfogynak a HiSilicon Kirin 9000 chipek a raktáraiból, már nem lesznek képesek csúcskategóriás okostelefonokat gyártani. Ezért döntöttek a már említett megoldás alkalmazása mellett. Ennek ellenére is nagyon nehéz lesz megtartani a piaci pozíciókat és elkerülhetetlenné válhat majd az, hogy bizonyos termékekről, ügyfelekről és országokról lemondjon a vállalat.

Ren Zhengfei egyúttal leszögezte, hogy a stratégia része lesz az is, hogy a vállalat a jövőben sokkal kevésbé fog az okostelefon-részlegre összpontosítani, hanem ehelyett számítógépeket, okostelevíziókat és más készülékeket fejleszt majd. A harmadosztályú alkatrészek jelentette hátrányt jól optimalizált szoftverekkel akarják kiegyenlíteni. A mostani információk szinte teljesen megegyeznek a tavaly ismertetett stratégiával, amelynél ugyanakkor a nyereség maximalizálása és a termékek minél jobban való leegyszerűsítése volt a legfontosabb cél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #3
    Nyílt CCP támogatás/vezérlés vs rejtett CCP támogatás/vezérlés
  • zola2000 #2
    De miért nem gyárthat okostelefont a Huawei és miért a Xiaomi/oneplus/oppo?
  • kvp #1
    Aztan egyszer csak megjelenik majd a kinai hivatalos allami mobil processzor, ami utan nem fizetnek semmilyen licenszdijat es azzal alavagnak minden nem kinai konkurensnek a piacon, mig a konkurensek szepen lassan ugyancsak atallnak ra. Es a nyugati vilag meg megmaradt hardvergyartoi szepen lassan lehuzhatjak a rolot. Eddig Kina mindig ezt csinalta, ha nem vehettek nyugatrol, akkor loptak es csinaltak sajatot. Ha vehettek, akkor meg lemasoltak es csinaltak sajatot, csak valamivel lassabban, igy a nyugati cegek tovabb birtak a versenyt.