SG.hu

Idősebb informatikusokkal csökkenthető a munkaerőhiány

Sok az alaptalan sztereotípia az idősebb munkavállalók kapcsán, pedig tapasztalatukból adódóan több területen jobban teljesítenek a fiatalabbaknál.

Az átlagos magyar informatikus a harmincas éveiben jár, csupán az IKT-munkakört betöltők 10 százaléka idősebb 50 évesnél. Pedig az idősebb szakemberek több fontos területen is jobban teljesítenek fiatalabb kollégáiknál, az alaptalan sztereotípiák miatt azonban sok helyen nem alkalmaznak idősebb informatikusokat. Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért és az IFUA Horváth & Partners közös kutatásának eredményei rámutatnak arra, hogy miként és milyen pozíciókba érdemes az ötvenes korosztály tagjait integrálni az infokommunikációs szektorba, amely kapcsán a szövetség pilotprojektet is indít vállalati partnerek bevonásával.

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért és IFUA Horváth & Partners közös kutatásának[1] eredményei szerint napjainkban 30 év körüli az IKT-munkakört betöltő magyar munkavállalók átlagos életkora. Az életkor átlaga az informatikai fejlesztésekkel foglalkozó cégeknél valamivel alacsonyabb, a nem infokommunikációs vállalatoknál viszont magasabb. Átlagosan az IKT-munkakörben dolgozó hazai munkavállalóknak mindössze 10 százaléka idősebb 50 évesnél.

Mégis, a fiatal átlagéletkor ellenére a magyar munkaerőpiacon egyedülálló helyzet alakult ki az informatikai munkahelyeken: ugyanolyan munkakörökben már öt generáció dolgozik együtt. Ez részben kihívást is jelent, hiszen plusz feladatokkal jár a generációk közötti hatékony együttműködés kialakítása. Egy generációs szempontból sokszínű csapat ugyanakkor erős egységet biztosít szervezetnek, amely gazdaságilag stabilizálni tud egy vállalatot.


Magyarországon az elmúlt öt évben megduplázódott az informatikusok iránti kereslet, pedig a hiányzó pozíciók közül számosat kifejezetten érdemes lenne ötven feletti, tehát több évtizedes tapasztalattal bíró szakemberekkel betölteni. A napjainkban hiányszakmának számító tesztelő, IT projektmenedzser, IT sales, IT support, IT Üzemeltető, DevOps, vagy Business Analyst pozíciókban az IT-tudás és gyakorlati számítógépes készségek mellett gazdasági, vagy mélyebb rálátás is szükséges, amelyben e korcsoport tagjai kimondottan erősek.

Az iparágak egyre szélesedő digitalizációja nyomán pedig egyre nagyobb szükség lesz mediátor szerepet betöltő munkatársakra, akik képesek közvetíteni a digitális folyamatokra átálló szakterületük és a digitalizációt megvalósító informatikus szakemberek között. A kutatásból az is kiderült, hogy vannak olyan képességek, amelyekben az ötvenes munkavállalók élettapasztalatukból adódóan jobban teljesítenek: a vállalati értékek képviseletében, ügyfélkommunikációban az ügyfelek is nagyobb bizalmat tanúsítanak irántuk, a fiatalabb kollégáknál.

Dacára a széles körben elterjedt sztereotípiának, egy ötvenes informatikusnak még 10-15 éve is lehet hátra a nyugdíjazásáig, jók a kognitív képességei, így motivált is lehet az új készségek elsajátítására, így lojálisabb is tud lenni munkáltatójához egy fiatalabb munkavállalónál.

“Ma már korosztálytól függetlenül elengedhetetlen a továbbképzés, az élethosszig való tanulás az informatikai szektorban, ez nem csupán az idősebb generációt érintő egyedi igény. Egy bootcampen átképzett, az IT-szektorba frissen belépő fiatal munkaerőt bevezetni a gyakorlati munkába semmivel sem jár kevesebb teherrel egy, esetleg átképzést igénylő, ugyanakkor jelentős szakmai tapasztalattal bíró ötvenes informatikus felvételénél. A vállalati oldalról már elengedhetetlen a sokszínűség értékként értelmezése, hiszen a diverzitás tudatos kezelése gazdasági előnyökkel is járhat. Rendszerszinten az informatikusképzések erősítése lényeges, hiszen ebben a szektorban a tudás naprakészen tartásának biztosítása az egyik legnagyobb érték, amellyel az idősebb generáció tagjait támogatni lehet” - kommentálta a kutatási eredményeket dr. Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke.

A legtöbbször a nyelvtudás hiánya a legfőbb akadály

A kutatás alapjául szolgáló kérdőívet kitöltő 105 hazai vállalat legtöbbje esetében az 50 év feletti életkor nem akadály egy IKT-munkakör betöltéséhez szakmai megfelelőség esetén. Ugyanakkor a válaszadó cégek szerint bár az angol nyelvtudás fejlesztői és tesztelői munkakörökben szinte alapkövetelmény, az 50 év feletti korosztályból sok, egyébként kiváló szakember nem beszéli elég jól ezt a nyelvet. Ugyanakkor az elmúlt években nem csak a fiatalabb generációk, hanem az ötven feletti korosztály munkaerőpiaci hozzáállása is átalakult: e korcsoportból is egyre több a tudatos karrierépítő, aki nem első munkahelyéről tervez nyugdíjba vonulni.

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért és IFUA Horváth & Partners a kutatási eredmények publikálása mellett módszertant is kidolgozott az ötven feletti informatikusok alkalmazásának hatékony lehetőségeiről, amelyet tagvállalatai bevonásával a gyakorlatban tesztelnek. A magyarországi IKT-szektorban dolgozók átlagéletkora a következő években egyértelműen növekedni fog: bár az informatikai munkakörökben napjainkban még nincs tömeges nyugdíjazás, látható időn belül erre is fel kell készülniük a vállalatoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #22
    Ez legújabb fejlemény, max egy éves lehet...
    Én is látom már: https://allasborze.jobline.hu/kiallitoter
    15 év kínlódás és hisztéria után végre rájöttek a HR-esek... jó reggelt kívánok...
  • Sequoyah #21
    Igy van, eleg rugalmasak tudnak lenni, foleg eppen mert hiany van.
    Egy diploma meglete persze az mindenkepp sokat segit. Sot van olyan kollegam, akinek epitomernoki diplomaja volt. Ez gyakorlatilag bizonyitotta hogy esze van, az elso munkahonapjait pedig utana tanfolyamon toltotte ahol programozni is megtanult.

    Persze sokan azt hiszik hogy csak mert ossze tudnak hekkelni valami PHP kodot, akkor mar jar nekik az IT allas:) SOKAT kell tudni egy interjun, akar diplomaval megy oda az ember akar diploma nelkul.
  • zakzag #20
    Nem tudom, milyen szektorban dolgozol, de általában semmilyen IT szakmában sem elvárás a diploma. Ha elég jó vagy - és ez az interjún egyértelműen ki fog derülni - akkor bármilyen végzettséggel felvesznek.
  • Lapajka #19
    Nézd amiről én szólok, az nem a fejlesztői szektor, egyáltalán nem értek hozzá. Azonban azért a szoftver fejlesztőkön ill programozókon túl (alatt-felett-mellett) is van élet a nagyobb cégeknél... A rendszer üzemeltetés (tehát a fizikai motyók, munkaállomások, szerverek, drótozás, routerek, légkondik, fénymásolók, nyomtatók ups-ek stb stb) sem kisebb meló, sőt fizikailag jóval nagyobb... itt kellenek az IT technikusok... legfeljebb nagyon gagyi pl mint én Gábor Dénes papíros kvázi mérnökök... komoly mérnök, mondjuk egy Kandós IT-s vagy esetleg erre szakosodott gépész ill villamos mérnök... MINDEN NAGY CÉGHEZ LEGYEN BÁRMEKKORA IS A HÁLÓZATA, ELÉG EGY DARAB... ő az IT igazgató (aki mindig ha kell, oda tud nyúlni ahová kell és megoldja az extrém gondokat) és kész... nem kell több mérnök..,. teljesen felesleges és nem is jelentkezik kulimelóra... nem fog beragadt papírokat húzogatni ki nyomtatókból, meg kicsúszott drótokat visszadugdosni hisztis irodista asszonyságoknak... NEM EZÉRT TANULT! Az IT üzemeltetési csoport ahol vannak az IT technikusok műszerészek ill betanított munkások (operátorok ugyebár), még a konkrét csopvez sem kell és nem is szabad hogy mérnök legyen (mert az meg állandóan üvöltözne, idegeire menne a sok bohém butuska kölyök, akik jó része meló után rohan haza és egész éjjel neten lóg), hanem még oda is elég egy középfokú IT-s... De ez az egész szubszféra ELTŰNT a vállalatoktól, nincsenek ilyen csoportok! Mert az elvárás, hogy mint legyen IT diplomás nyelvvizsgás min 5 év szakirányú, totális idiotizmus. NEM KELLENEK ODA... aki ilyen kvalifikált megismétlem nem fog asztal alatt hasalva drótozni, miközben esetleg még egy főnök is őrjöng az adott irodában... nem azért végzett egyetemet, hogy így végezze, proli IT-sként... ezt kéne végre felfogni... bármilyen közép tech alapképzettségű ember, aki annyit tud hogy gyenge fesz + - meg mondjuk észrevesz egy konnektort és legalább a csavart a doboz alján vagy oldalán ill egy on-off gombot és tudja mit kezdjen velük, már megfelel, hiszen úgyis BE KELL TANÍTANI, minden cég más, úgyis van 120 alrendszer ami egyedi, amit nem tanítanak iskolában sehol, még a Kandón, meg Harvardon sem... max igénytelen gyorstalpaló rendszer-üzemeltetői tanfolyamon, ahol előképzettség nélkül beülő ember még hülyébben jön ki, mint bement... (akinek viszont van, annak értelmetlen beülnie) egy szövőnőt nem fogsz 3 hét alatt átképezni IT technikusnak... bármilyen helyes is a pofija...
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.03.05. 19:44:23
  • Sequoyah #18
    Csakhogy nyugaton is hiany van a magasan kepzett informatikusokbol, nem csak Magyarorszagon. A kivalto oka az egesznek pedig az, hogy sehol mashol nincsen szukseg kepzett mernokokre ekkora mennyisegben.

    Egy tipikus mernoki projecten van 1db mernok, aki pl megtervezi a hazat, es 20 alacsonyabban kepzett aki megepiti. Vagy 5 mernok aki megtervezi az autot, es 15 technikus akik segitenek.
    Egy informatikai projecthez viszont kell 20 mernok, es senki mas. Mar reg megbukott az a rendszer ahol 1db architect megtervezi a szoftvert, es 20 indiai junior leprogramozza a specifikacio alapjan.

    Azt a hozzaallast pedig el kell felejteni hogy azert nincs mert nem kinalnak eleg penzt. Kinalnak igy is sokat. Ha fizikailag nincs eleg, akkor nem terem hirtelen tobb informatikus akkor sem, ha 2x annyit kinalnak. Csak az alacsonyabb hozaadott erteku projectek fognak kiarazodni, es el sem indulni.
    De ezek is magas hozzaadott erteku projectek lettek volna, szoval az el nem indulasuk sajnalatos, es lassitja a gazdasagi novekedest.
    A gazdasagi novekedes sokkal nagyobb lenne, es az atlagkereset is nagyot none akkor, ha az informatikusok 30%-kal kevesebbet kapnanak, viszont 2x annyi lenne beloluk.

  • felemelő #17
    "Új technológiákba simán leigaz egy fiatal oszt csa. A régi meg ki a tökömet érdekli."

    Akkor kezdődik a gond, ha egy rövid guglizással nem megoldható a probléma és el kell kezdeni gondolkozni, hogy mi miért, mi mitől függ, minek mi a következménye, mi lehet a mélyben, milyen korábbi technologiákra rétegződik ez az új izé és ha a mélyben van a gond, akkor hová is kellene nyúlni.

    Más tudás! Pont a széles szakmai merítés lenne a nyertes: a fiatal semmit nem tisztelő, mindenbe belakapó és érdeklődő vadlovak, a középkorú gyakorlottak és a vén rókák. Mind másban jó. Ha hiányzik valamelyik rész (képesség) a csapatból, akkor az a valóságban gyenge, csak a management hülye hozzá, hogy észrevegye.
  • Lapajka #16
    Nem érted látom. Az alacsony szintű IT szegmensben, amit én képviselek, ott a valós munkakör ill napi tevékenység során nemhogy nem magas a követelmény, hanem nevetséges... 12 éves PC gamer kissrác simán megcsinálnak mindent... maga a gyakorlati elvárás semmiség... azonban AZ ELVIEK, AMIT A PAPÍRRA LEÍRNAK, hogy ilyen végzettség, olyan diploma, ilyen tapasztalat, olyan nyelvvizsga és felsorol a dilettáns okostojás egy litániát, amiről fingja sincs... nem érti a madár, hogy EZEK 90%-ÁRA A GYAKORLATBAN SEMMI SZÜKSÉG... azonban kiszórja az alkalmas jelölteket 99%-ban... és nem attól alkalmas az a jelentkező, mert milyen papírja van vagy nincs, hanem attól, hogy MIT TUD, milyen tapasztalta van, mennyire van érzéke hozzá, mennyire rugalmas, nyitott és fejlődőképes... nincs számára lehetetlen és ezt nem lehet iskolában tanulni... találnak egy diplomás nyelvvizsgás taknyot, aki pislog mint csiga a fűben... hiába az elméleti tudása, ha még egy gépet sem bír szétcsavarozni... érted már? Én nem a programozókról beszélek, teljesen más világ... A programozó hiány ami van (szerintem sokkal kevésbé mint a fizikai IT-sok terén), az azért van, mert hiába hiszi azt a magyar cég, hogy jó fizetést kínál, ahogy alább írta kolléga... sajnos téved... körbenéz az EU-ban és alsó hangon 3-szor annyi pénzt kap, fele olyan nehéz munkáért... majd hülye lesz maradni... a legjobbak többsége elment az országból már rég... és az új generációsok is mennek... sok már a suliban szervezi a majdani melóját, és mind Anglia, Németország, Japán, USA stb...
  • Sequoyah #15
    Ez a "tul sokat varnak el" elegge relativ. Megis mi az a "tul" sok. Sokakat hallottam mar panaszkodni hogy nincs is IT hiany, mert oket nem veszik fel sehova, pedig ert az IT-hez. Persze amikor megkerdezem hogy mihez is ert pontosan, abban nem sok piackepes van...

    Sokat varnak el persze, de ezrevel vannak szakemberek akik tudjak azt a sokat. Szoval megsem olyan lehetetlen az. Aki elvegzett egy foiskolat/egyetemet a temaban, van 3-5 ev tapasztalata, es van annyi onszorgalma hogy nem csak a minimum feladatot vegzi el, hanem onalloan kutat a jobb megoldasok utan, az utan kapkodni fognak...

    A kihivas a szakmaban az az, hogy mig pl egy favago aki fele olyan gyors, alkalmazhato fele akkora fizetesert. De egy programozo aki csak a felet tudja, az nem hogy hasznot nem hoz a projectnek, hanem konkretan kart okoz.
    3 jo programozo koze beraksz egy rosszat, es akkor csokkenni fog a csapat teljesitmenye, mert mindenki a bugokat javitja, es a rossz minosegu kodot kerulgeti.
    Szoval egy IT vallalat vagy kifizet fel-1 milliot egy jo programozoert, vagy inkabb nem vesz fel senkit.
  • Sequoyah #14
    De, van programozo hiany. Nalunk biztos, pedig nem minimalbert kinalunk:)
    Persze jo programozok kellenek, amik nem csak otthon hekkelgettek valamit, hanem valoban is ertenek hozza, valamint nem csak kodolni tudnak, hanem problemat megoldani jo minosegben.
  • Lapajka #13
    Elsősorban nem programozói IT-s hiány van, azt kéne látni! A supervisor területet nagyobb cégek ugyebár felosztják, már szinte adatbázisonként van egy vagy akár több (ha műszakba kell járni) üzemeltető vagy rendszeroperátor... ezekre a posztokra nem találnak embereket, mert kiírják hogy hetvenhét diploma és százhúsz nyelvvizsga meg ezer évet töltsön előtte a Szilikon völgyben, és kap érte nettó 200-as csicskabért, aztán pislognak az okostojások hogy kutya nem jelentkezik évekig, de akkor sem tolják el a realitás ill ép elme felé a hirdetést... inkább ajvékolnak hogy szakember hiány van... egy rakás olyan IT poszt van, ami BETANÍTOTT MUNKA... de hát ugyebár mégiscsak IT-s gondolja a dilettáns sznob illetékes középvezető majom, és beír ilyen hülyeségeket elvárásoknak... Rendszergazda, aki elsősorban ugyebár hardveres, meg legyen legalábbis atomfizikus, aztán várják hogy jöjjön egy hülye aki vállalja... nyilvánvaló hogy magasan kvalifikált sem gépész mérnök, sem szoftveres mérnök, pláne programozó nem fogja elvállalni... hiszen pontosan tudják hogy KÖZÉPFOKÚ munka, technikusi... a rendszergazdának nem kell semmi high-end dolgot csinálni, arra külön van vagy külsős cég vagy belsős ember aki mást is csinál, és rá van bízva bizonyos terület a rendszer üzemeltetésben... akkor őt odahívja ha kell... tehát egy sima tv szerelő technikus vagy műszerész is vígan meg tudja csinálni a rendszergazdai munkát.. nyilván nem űrkutató központban, de egy átlagos cégnél röhögve... nagyobb cégnél úgyis csoport van, tehát eleve nem tud egyedül semmit elcseszni, ha nem jut semmi eszébe... mert nem egyedül dolgozik... szól a kollégának és kész.. vagy éppen neten utánanéz... nagyon nagy balfék technikai analfabéta az, aki előtt ott a net és van egy rendszergazdai probléma (amiről szól száz és száz fórum, vissza is lehet olvasni, de direkte akár szakmai chat-en is be lehet kérdezni szinte azonnal válaszol egy profi), ha ezek után is elbaltázza, akkor alkalmatlan a pozícióra, de akkor egy NDK kávédarálót se bízzunk rá, mert még meghal... XD