Berta Sándor

Még ebben a félévben jön a Windows 10 új frissítése

A fejlesztők a felhasználói visszajelzésekre építve fejlesztettek ki és integrálnak néhány kisebb funkciót.

John Cable, a Microsoft illetékes alelnöke a blogbejegyzésében jelentette be, hogy az idei esztendő első negyedévében lesz elérhető a Windows 10 21H1 nevű frissítése, amely néhány kisebb, de praktikus új funkciót fog tartalmazni. Az új csomag elsősorban az otthonról dolgozók igényeit veszi majd figyelembe és a produktivitásra, valamint a rendszerbiztonság erősítésére fog összpontosítani.

A menedzser kiemelte, hogy a 21H1 frissítés azokon a visszajelzéseken alapul, amelyeket tavaly kaptak azoktól a felhasználóktól, akiknek a koronavírus-járvány miatt otthonról kellett dolgozniuk. Az új funkciók között lesz, hogy a Windows Hellón keresztül megvalósuló arcfelismeréshez egy külső webkamerát is meg lehessen határozni szabvány kameraként, még akkor is, ha egy notebookban van beépített kompatibilis webkamera. Ez különösen azoknak lehet majd érdekes, akik gyakran használják a készüléküket egy dokkolóállomással összekötve.

A Windows Defender Application Guard frissítése lehetővé fogja tenni, hogy a dokumentumokat gyorsabban lehessen megnyitni akár akkor is, ha az adott eszközöket a vállalatok IT-részlegei a távolból frissítik vagy karbantartják. A Windows 10 20H1 (2004) és a Windows 10 20H2 verziókat használók a háttérben is elvégezhetik majd a telepítést, ahogy ez már a kisebb, havi frissítések esetében is megszokott. Aki viszont egy régebbi Windows 10-kiadást alkalmaz, annak egy hosszabb folyamatra kell felkészülnie. A Windows 10 21H1 legalább 18 hónapig fog frissítéseket kapni.

Januárban kiderült, hogy új külsőt kaphat a Windows 10, a redmondi fejlesztők ugyanis egy módosított kezelőfelületen dolgoznak, a projekt kódneve Sun Valley. Az új interfész az elképzelések alapján kapocs lehet a Windows 10 és a Windows 10X között. Ez többek között azt jelenti, hogy a hagyományos Windows 10 is egy olyan cselekvési központot és lekerekített sarkokat fog kapni, mint a Windows 10X.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 74auriga #1
    Úr Isten! Ez a frissítés úgy hiányzik, mint egy falat kenyér!
    Sajnos többször volt, hogy az éppen aktuális frissítés, több telepített programot elb@szott! Azóta ki van kapcsolva, minden féle automatikus frissítés. Szeretném magam eldönteni, hogy frissítek vagy nem, az aktuális verzióra!