Berta Sándor

Megvásárolná a Pinterestet a Microsoft?

A redmondi konszern megpróbál a közösségi hálózatok piacára is betörni.

A Financial Times számolt be arról, hogy a Pinterest iránt érdeklődik a Microsoft. Az ügyben már számos egyeztetésre sor került a két fél képviselői között, de a tárgyalások nemrég megszakadtak. A hír egyébként azért nem túl meglepő, mert az már egy ideje köztudott, hogy a világ legnagyobb, internetes képmegosztásra épülő platformja különösen tetszik az óriáscégnek, amely többek között amiatt integrálta a Gyűjtemények funkciót az Edge böngészőjébe. Ennek köszönhetően a szoftverben lehetőség van a Pinterestről származó javaslatok megjelenítésére a Gyűjteményekben.

A Pinterest értéke az elmúlt esztendőben drasztikus mértékben megnőtt. Ez részben annak köszönhető, hogy a szolgáltatás profitálni tudott a koronavírus-járványból és tavaly több mint 100 millió új felhasználóra tett szert. A közösségi portál jelenleg 459 millió aktív felhasználóval rendelkezik, a tőzsdei értéke pedig 51 milliárd dollár. A részvényeinek ára 2020 február óta a hétszeresére nőtt, míg a piaci értéke a koronavírus-járvány kitörése óta 600 százalékkal emelkedett.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a két félnek miért nem sikerült megállapodnia, de az tűnik a valószínűbbnek, hogy a Microsoft nem ajánlott elég pénzt a platformért. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a Pinterest egyike az utolsó független szolgáltatásoknak, amely ráadásul nincs rászorulva a redmondi társaság pénzére, sőt. A tulajdonosok most megtehetik, hogy az utolsó pillanatig kivárnak és még akkor sem kell elfogadniuk a beérkezett ajánlatot, legyen az bármilyen kecsegtető. Az esetleges tranzakció egyébként illene abba a sorba, amelyet a Microsoft elmúlt esztendőkben végrehajtott felvásárlásai jellemeztek, elég csak a LinkedIn vagy a GitHub megszerzésére gondolni.

Eddig a Microsoft és a Pinterest képviselői sem kommentálták a Financial Times információit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    Versenyellenesnek versenyellenes. A monopoliumok pedig artanak a szabadpiaci versenynek es mint latjuk a demokracianak. De hogy a demokracia hianya miert rossz a bolygonak azt en sem ertem. Sot, ha a nagytokesek aktualis nepirtasa bevaik (hivatalosan lakossagszam csokkentes), akkor a maradek kb. 700 ezer ember (Gates ennyit mondott celszamkent) mar sokkal kisebb mertekben fogja terhelni a bolygot. Szoval max. az embereknek nem jo a monopoliumok rendszere, de az is joreszt csak attetelesen.
  • Sequoyah #3
    Nem, csak a versenyt teszik tonkre. Nem udom mi koze a Pinterestnek a bolygohoz, es szerintem te sem, csak probalsz valami buta osszeeskuves-elmelettel vagdalozni.

    De ha el tudod magyarazni hogy hogyan teszi tonkre ez a felvasarlas a bolygot,akkor halljuk
  • end3 #2
    Nem csak a versenyt teszik tönkre a globalista monopóliumokkal, de az egész bolygót és a rajta élő emberiséget is.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2021.02.12. 15:42:07
  • Sequoyah #1
    Epp most dolgoznak azon, hogy az ilyen felvasarlasokat visszacsinaljak, peldaul a Facebook-Instagram uzletet, mert mint kiderult ez erosen verseny-ellenes.
    Szoval ezt nem ertem hogy hogy gondoljak, hogy mindneki masnak kozben engedni fogjak..

    Ezek valoban tonkreteszik a versenyt, de akkor vagy hozzanak egy szabalyt ellene, vagy hagyjak, es ne utolag cseresznyezzek ki hogy mi nem tetszik nekik...