Berta Sándor

Hangos­könyveket tesztel a Spotify

A zenei stream-platform több irodalmi klasszikust tett elérhetővé új formában.

A The Hollywood Reporter számolt be arról, hogy a Spotify kilenc angol nyelvű klasszikus művet tett szabadon hozzáférhetővé a felhasználók számára hangoskönyvként is. A stream-szolgáltató hosszú távon az Audible nevű amerikai hangoskönyv-portál vetélytársa akar lenni.

Az audiopiac folyamatosan fejlődik és az egyes oldalak egyre több formátumot támogatnak. A különböző szolgáltatók például újra felfedezték a podcastokat, míg a Spotify úgy döntött, hogy minél több embert akar elérni, megpróbál innovatív lenni és nem csupán a többi piaci szereplő példáját akarja követni, ezért a hangoskönyvek felé nyitott.

A kilenc elérhetővé tett ingyenes hangoskönyv között van Mary Shelley Frankenstein, avagy a modern Prométheusz című kötete; az Elbeszélés Frederick Douglass amerikai rabszolga életéről; Kate Chopin The Awakening című novellája; a Jane Austen által írt Meggyőző érvek (Tartózkodó érzelem), eredeti címe: Persuasion; a Jean Toomer által szerzett Cane című novella; Charles Dickens Szép remények című műve; a Charlotte Bronte által írt Jane Eyre; Nella Larsen kiadványa, a Passing és Stephen Crane által írt The Red Badge of Courage.

Az egyes alkotásokat neves színészek, köztük Forest Whitaker és Hilary Swank olvassák fel. A Spotify számos hangoskönyvhöz irodalmi elemzéseket is kínál, amelyek Glenda Carpio Harvard-professzor munkái. Érdekesség, hogy a vállalat nem először kísérletezik hangoskönyvekkel, hiszen tavaly már a kínálatában szerepelt a néhány hollywoodi sztár által felolvasott Harry Potter és a bölcsek köve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!