Berta Sándor

Oltóanyag-elosztóhely lesz a Microsoft központja

A társaság a redmondi centrumában található kampuszát alakítja át erre a célra.

A Microsoft megpróbálja megkönnyíteni a hatóságok munkáját és felajánlotta a központjában lévő kampuszát oltóanyag-elosztóhelynek. Az információról a Geekwire számolt be azután, hogy Brad Smith, a Microsoft elnöke és jogi igazgatója részt vett Jay Inslee Washington állambeli kormányzó sajtókonferenciáján.

A menedzser közölte, hogy a kampusz mellett számos épületüket fogják megnyitni azért, hogy azokat oltóanyag-centrumként lehessen alkalmazni. Smith hozzátette, hogy a cél nem az, hogy a saját munkatársaikat beoltsák, hanem az, hogy hozzájáruljanak a lakosság ellátásához. Ehhez mind épületeket, mind személyzetet biztosítani fognak, hogy így támogassák az oltási erőfeszítéseket. Az óriáscég segítségnyújtásának köszönhetően jelentős mértékben csökkenteni lehet az oltási költségeket és a betegbiztosítás nélkül élő emberek ellátása is megvalósulhat. A tervek alapján a kampusz és a felajánlott épületek februárra tömeges oltóanyag-elosztóhellyé válnak majd.

Washington szövetségi állam hamarosan naponta 45 000 oltást akar beadni a helyi lakosoknak, akik közül minden 65 évesnél fiatalabb kaphat vakcinát. Ez amiatt lehetséges, mert Inslee nemrég 70 évről 65 évre vitte le az oltás felső korhatárát. Ezáltal további 400 000 személyt olthatnak be. A Microsoft elsősorban az oltóanyagok tárolására ajánlotta fel az épületeit, amelyekre nagy szükség is lesz, hiszen idővel egyre több vakcina fog rendelkezésre állni, amelyeket megfelelő módon kell majd tárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dotseeker #2
  Rossz fordítás
  A kormányzó emellett 70 évről 65 évre csökkentette az életkorhatárt, amely közel 400 ezer ember számára biztosít hozzáférést, és bejelentette, hogy tervezik más tömeges oltási helyeket is.
  (Google fordító)
 • kvp #1
  "45 000 oltást akar beadni a helyi lakosoknak, akik közül minden 65 évesnél fiatalabb kaphat vakcinát. Ez amiatt lehetséges, mert Inslee nemrég 70 évről 65 évre vitte le az oltás felső korhatárát. Ezáltal további 400 000 személy beoltása vált lehetségessé."

  Tehat ha a 65 ev alattiak kaphatnak, akkor azzal, hogy 70-rol 65-re csokkentettek a felso korhatart, azzal noveltek es nem csokkentettek a beolthato emberek szamat? Ez nekem nagyon egy fact check-elt kijelentesnek tunik...