Berta Sándor

Jöhetnek a csak audioműsorok a Netflixtől

A stream-szolgáltató hamarosan új funkciót vezethet be.

Az Android Police arról írt, hogy a Netflix az androidos készülékeket használók számára a közeljövőben elérhetővé teheti a Video Off nevű funkciót, amelynek segítségével bárki kikapcsolhatja a videók megjelenítését és csak az audiosáv lesz hallható. Ezáltal olyan lesz az élmény, mint ha valaki egy podcast-beszélgetést hallgatna. A társaság egyelőre néhány kiválasztott ügyfele segítségével teszteli az új lehetőséget, amellyel a célja a mobil adatforgalom csökkentése.

A funkció bekapcsolásával a felvétel helyett csupán egy fekete képernyő lesz látható. Emiatt az eszközöket gyakorlatilag elő sem kell majd venni, maradhatnak például a táskában. Emellett a Netflix mobilalkalmazásának alapvető beállításai között is aktiválható lesz a lehetőség.

A Video Off elsősorban azoknak a tartalmaknak az esetében lehet majd hasznos, amelyeknél nincs mindenképpen szükség vizuális megjelenítésre. Ilyen anyagok lehetnek például a dokumentumfilmek, a mesék vagy a humoros műsorok.

A Netflix a módosítással a podcastok növekvő népszerűségére reagál. Az óriáscég egyébként már szintén készít podcastokat, de azok általában más szolgáltatók, például az Apple Podcasts és a Spotify kínálatában találhatók meg. Ráadásul napjainkban egyre népszerűbb a videók audioanyagokká való átalakítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!