Berta Sándor

A kiterjesztett valóság iparba fektet be Dél-Korea

Az ázsiai állam komoly összeget invesztál a területbe.

A dél-koreai tudományos, informatikai és távközlési minisztérium 403 milliárd wont (átszámítva 371 millió amerikai dollárt) ruház be jövőre a kiterjesztett valóság iparba, ezen belül is a kiterjesztett és a virtuális valóság szemüvegekbe. Az ország elsődleges célja az, hogy vezető legyen ebben a technológiai szektorban. A szaktárca a 403 milliárd wont mindenekelőtt a kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztésekre akarja fordítani. Az összegből 44,6 milliárd wont szánna arra, hogy a technológiát integrálja a legfontosabb ágazatokba, például a gyártásba, az egészségügybe, az építőiparba, az oktatásba, a kiskereskedelembe és a védelmi iparba.

Miután korábban a helyi cégek a virtuális és a kiterjesztett valóság tartalmak előállítására összpontosítottak, ezért a kormány azt reméli, hogy a technológia fejlesztése felgyorsítja az ipar digitális átalakulását. Ez a folyamat a részét képezi annak a digitális programnak, amelynek keretében a kabinet 58,2 billió wont fektet be a legfontosabb ágazatokba azért, hogy 2025-ig 900 000 helyi munkahelyet teremtsen. A minisztérium emellett azt szeretné, hogy ha a helyi kiterjesztett valóság ipar 30 billió wonos gazdasági hatást érne el 2025-ig.

A kormány számos olyan projektet akar támogatni, amelyekben a képzés során komoly szerep jut a virtuális és a kiterjesztett valóság megoldásoknak - legyen szó civil, például iskolai, vagy haditechnikai felhasználásról. Ezenkívül a kabinet létre akar hozni egy 40 milliárd wonos beruházási alapot az ágazat számára. A szaktárca pedig több mint 22 milliárd wont szán jövőre az ipari célú kiterjesztett valóság szemüvegek kifejlesztésére, az új termékek 2025-re készülhetnek majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!