JohnnyCage

A TVT békét köt a Napsterrel

[IDG] A TVT Records, az egyik legnagyobb független zenekiadó, amellyel olyan sztárok állnak szerződésben, mint a híres rapper Snoop Dogg úgy döntött, hogy békét köt a Napsterrel.



A TVT Records ezidáig 1.5 milliárd kártérítést követelt a Napstertől zenéi jogtalan felhasználása miatt, de a cég a Napster új szolgáltatása miatt, amelyet a társaság a Bertelsmann támogatásával dolgoz ki, beszüntette a jogi eljárást. A TVT a jövőben a Bertelsmannhoz hasonlóan támogatni kívánja a Napster fizetős szolgáltatását.

A Napster számára még mindig bizonytalan a siker, mindenesetre a Bertelsmann, az Edel és most a TVT támogatása bizakodásra ad okot, mivel a Napster célja eléréséhez a nagy kiadók támogatását igényli. A Bertelsmann korábban perelte a Napstert, csakúgy, mint a másik négy nagy kiadó, a Warner Music, a Universal, a Sony és a PolyGram. Bár a Bertelsmann októberben arra a döntésre jutott, hogy több hasznot hozhat a cég számára a Napster ha mellette áll, a többi kiadó nem értékelte a döntést, és nem csatlakozott.


Shaw Fanning,
a Napster alapítója
A szakértők szerint a másik négy nagy kiadó a bírósági döntést várja, és annak fényében határoz majd arról, hogy a jövőben hogyan viszonyul a zenefájl-csere szolgáltatást nyújtó Napsterhez.

"A Napster egy fontos jövedelemforrássá fog válni a kiadóknak és az előadóknak, amint az új szolgáltatás elkezdi működését.", mondta Steven Gottlieb, a TVT elnöke. "Attól félek, hogy a másolásjogok tulajdonosainak ellenállása az internetes megoldásokkal szemben károkat okozhat az iparnak, és a felhasználók is rosszul járnak.", tette hozzá.

Számos elemző szerint a zeneiparnak végre be kellene látnia, hogy az internet igenis létezik, és nem ellensége sem az előadóknak, sem a kiadónak, és kizárólag a zeneipar képviselőinek elzárkózó, visszautasító magatartása az, ami azzá teszi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #3
    Nembaj biztos lesz hozzá crack :)