Gyurkity Péter

A Samsung vezet az 5G-telefonoknál

A Huawei itt még a második, legalábbis a szeptemberi adatok alapján.

Október közepéig gyakorlatilag minden nagyobb gyártó bemutatta saját 5G-fejlesztését, ebből a körből már az Apple sem hiányzik, hiszen az iPhone 12 révén csatlakoztak az ötödik generációs elérést támogató cégek csoportjához. A szeptemberi, picit még korábbi adatok alapján a Samsung első helye itt is megvan, a Huawei pedig másodikként követte őket.

A Counterpoint Research saját felmérése szerint szeptemberben a globális küzdőtéren a Galaxy Note 20 Ultra bizonyult a legnépszerűbb modellnek, legalábbis az ötödik generációs technológiát támogató okostelefonok körében, bár ez az első hely ebben az esetben mindössze annyit jelent, hogy a teljes eladások 5 százalékát sikerült megkaparintani. A második helyre a Huawei P40 Pro futott be, amely hasonló specifikációt nyújt a felhasználóknak, hiszen ez a telefon is egyértelműen a csúcskategóriában szállt versenybe, a kínai gyártó azonban a harmadik és az ötödik pozíciót is magának tartotta meg, sorrendben a Huawei Nova 7 és a P40 típusok révén. A Galaxy S20 Plus közéjük ékelődött be, tehát az első ötben kizárólag ezen két gyártó készülékei helyezkednek el.

A hatodik helyre futott be a Vivo Y70s, amely az eladások 3,6 százalékát mondhatta magának (szigorúan az 5G-telefonok globális szegmensében) mögötte az Oppo Reno 4 végzett, az első öt után tehát jóval vegyesebb képet kapunk, bár a nyolcadik helyen a Galaxy Note 20, vagyis az alapmodell található meg. Kilencedik a Honor 30S (e leánycégtől éppen most szabadult meg a Huawei), az első tíz listáját pedig az Oppo A72 zárja, vagyis elmondható, hogy a Top 10 tulajdonképpen a Samsungból és három kínai gyártó megoldásaiból áll, itt a többieknek nem maradt hely – gyorsan hozzá kell azonban ehhez tennünk, hogy az iPhone 12 ekkor még nem volt jelen a piacon.

A sorrend nyilván változni fog, itt a jövő év elejétől még többen jutnak majd hozzá ilyen megoldásokhoz, ahogy egyre-másra jelennek meg az olcsóbb változatok, az Apple pedig nyilván ugyanúgy megjelenik majd a listán, ahogy azt az egyéb területeken megszokhattuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!