Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Huawei Mate 40-széria

A 3 telefonhoz új chip jár, a Google-platform viszont továbbra is hiányzik.

A Huawei kapcsán egyre-másra számolunk be az újabb fejleményekről, amelyek leginkább az amerikai szankciókkal, valamint azok negatív hatásával kapcsolatosak. Eközben nem feledkezhetünk meg a kínai gyártó friss fejlesztéseiről sem, amelyekből most egyszerre 3 változatot mutattak be.

A hivatalos bejelentés alapján az új trió tetszetős külalakra, lekerekített szélekre, valamint nagy formára támaszkodik. A méret 6,5 és 6,76 hüvelyk, itt egységesen 90 Hz-es frissítési rátát nyújtó OLED-panelt alkalmaznak, amelyhez az FHD+ felbontás, a szintén új, már 5 nanométeren készülő, ezzel még több tranzisztort, illetve beépített 5G-modemet biztosító Kirin 9000 chip, valamint a nem egészen apró előlapi lyuk csatlakozik, ez utóbbi 1, illetve 2 szelfikamerának ad helyet. A burkolat a Mate esetében az IP53-, a másik két változatnál az IP68-besorolást kapta meg, miközben a kijelző az „Eye on Display" névre keresztelt funkció révén csak akkor éled fel, ha éppen arra tekintünk.


A hátoldalon tripla-, illetve négyes kameramodul helyezkedik el, a típustól függően változó jellemzőkkel, itt azonban egy 50 megapixeles érzékelő kapja a főszerepet, amelyhez az ultra-nagylátószögű, valamint a zoomban és a 3D-érzékelésben segítő komponensek csatlakoznak. A szoftveres oldalon (természetesen) az Android 10 fut, ehhez viszont a korlátozások miatt az EMUI 11 kezelőfelület társul, mindenféle Google-szolgáltatás nélkül, vagyis csak az alapértelmezett AppGalery, esetleg a különböző trükkök révén szerezhetjük majd be a különböző appokat. Az akkumulátor 4200 és 4400 mAh-s, a telefonok 66 wattos vezetékes és 50 wattos vezetéknélküli gyorstöltést támogatnak, ami nyilván alaposan lefarag a töltési időből.

A készülékek az Egyesült Királyságban november 13-án rajtolnak el, fekete és ezüst kivitelben, 1100 fontos induló áron, ami a 8 GB memóriával és 256 GB-os tárolóval ellátott példányra vonatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!