Berta Sándor

Európában is elindult a Facebook társkeresője

A szolgáltatás több hónapos csúszás után vált elérhetővé a kontinensen.

Európában eredetileg február 14-én, Valentin-napon indult volna el a Facebook Dating (Secret Crush) ismerkedési funkció, de a konszern az Ír Adatvédelmi Hivatal (IDPC) döntése értelmében kénytelen volt elhalasztani annak bevezetését. A Facebook Dating (Secret Crush) hivatalos bejelentésére még tavaly májusban került sor és 2019 szeptembere óta érhető el az Amerikai Egyesült Államokban. Most Kate Orseth termékmenedzser közölte, hogy immár Európában is használható a szolgáltatás, amely nagyon rövid időn belül a Tinder és a többi hasonló alkalmazás konkurense lehet. Orseth hozzátette, hogy hagytak maguknak időt arra, hogy mindent jól csináljanak.

A Facebook Dating (Secret Crush) összesen 32 európai államban, köztük Magyarországon vált elérhetővé. A 18 évesnél idősebb felhasználók létrehozhatják az elkülönített profiljukat, majd a közösségi platform javasol nekik lehetséges partnereket - az általuk megadott adatok és szempontok, illetve a róluk ismert információk figyelembevétele mellett. A meglévő ismerősöket eleve nem ajánlja a rendszer, kivéve, ha valaki egy adott személyt bejelöl a vágya titkos tárgyaként. Az utóbbi listára legfeljebb kilenc ember kerülhet fel. Az érintettek csak akkor értesülnek erről, ha kölcsönösen bejelölték egymást. Azért, hogy a funkció biztonságos legyen, a tagok nem küldhetnek egymásnak fotókat vagy videókat. Lehetőség van arra, hogy a tagok tartalmakat vegyenek át az Instagram rendszeréből és videokonferencia-beszélgetést szervezzenek. Ezenkívül bárki letilthat vagy jelenthet bárkit.

A termékmenedzser rámutatott, hogy a Facebook Dating (Secret Crush) megfelel a hatályos európai uniós adatvédelmi előírásoknak. A közösségi oldal következetesen fellép a személyazonossággal kapcsolatos csalások ellen, minden jelentést kivizsgál, valamint előzetesen tanulmányozza a profilképeket, hogy így szűrje ki a meztelen fotókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!