Berta Sándor

Újjászületne a Facebook

A közösségi portál jobban védené a felhasználók magánéletét és számos dolgon változtatna, de kérdéses, hogy ezen intézkedések nem érkeznek-e túl későn.

Mark Zuckerberg a Facebook F8 fejlesztői konferencián bejelentette, hogy a közösségi platform komoly változtatások előtt áll. A legfontosabb módosítás, hogy a társaság számára minden eddiginél fontosabb lesz a felhasználók magánéletének védelme. Erre utal az új mottó is: The future is private. A társaság életében teljesen új fejezet kezdődik és Zuckerbergék készek mindent a feje tetejére állítani. A menedzser elismerte, hogy nagyon sok dologban változtatniuk kell, elsősorban abban a tekintetben, ahogy a céget vezették.

Az egyik legfontosabb módosítás, hogy - a WhatsApphoz hasonlóan - a Facebook Messenger és az Instagram esetében is megvalósul a végpontok közötti titkosítás. Az internetezők a Messengeren keresztül is elérhetik majd az Instagramon és a WhatsAppon lévő barátaikat, s a közösségi oldal támogatná a vizuális történeteket, amelyek rövid időn belül eltűnnek. Továbbá változik a Facebook dizájnja is, a módosítás a mobil verzió esetében már látható.


A Facebook Messenger nem csupán gyorsabb lesz, de a Mac és Windows operációs rendszerekre is megjelenik majd. Egyszerűbb lesz felfedezni a családtagok és a barátok tartalmait. A barátok valós időben együtt tekinthetik meg a különböző felvételeket és ilyen alkalmakra küldhető lesz meghívó is. A még az idén érkező új Messenger mindössze 30 megabájtos lesz, vagyis 70 megabájttal kisebb, mint az eddigi kiadás.

Új funkciók segítik majd elő az online ismerkedést, amely további 14 országban lesz elérhető, az év végétől immár az Amerikai Egyesült Államokban is. A Secret Crush segítségével a felhasználók elkészíthetik azoknak a barátaiknak a listáját, akikkel szemben romantikus érzelmeket táplálnak. Amennyiben ők is felkerülnek egy személy listájára és egyezés van, akkor a platform összeköti a két felet. A Meet New Friends funkció pedig az új barátságokra fog javaslatot tenni.

A vállalat számára a magánélet védelme azért fontos, mert ez az alapvető feltétele annak, hogy a felhasználók úgy fejezhessék ki magukat, amilyenek valójában. Ugyanakkor konkrétumok nem hangoztak el azzal kapcsolatban, hogy Mark Zuckerberg pontosan hogyan határozná meg az új "magánszférát". De a menedzser igyekezett a konferencián megjelenteket biztosítani arról, hogy tanultak a múlt hibáiból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bruce_Willis #29
    Azt teszem ellene hogy droidos telefonom sohasem lesz és google applikációk nincsenek telepítve az eszközeimre. Mást nem nagyon tehetek, csak leírtam a vak és logikátlan embereknek hogy hogyan működik ez az egész.
    Lehet nevetni de abban is 100%-ig biztos vagyok hogy a CIA-vel együtt működik a google és a facebook és mindenkit megfigyelnek.
    Nyílván ebből nekünk nem lesz bajunk, csak a tudat hogy ez így van nem kicsit felháborító. Főleg ha ilyen hanyagul kezelik az adatainkat mint a marslakófejű...

    Ugyanakkor rohadtul utálom mindkét nagyvállalatot az állandó kíváncsisága miatt. Valahogy mindig ott vannak szem előtt, tolják az arcodba a fostengert.
    Az például miért van hogy a nagybátyámat felhívta valaki ismeretlen számról, majd pár perc múlv látta hogy ezt az embert felajánlja neki a facebook ismerősnek? Ez már többször is előfordult vele. A számot nem mentette el a névjegybe, a facebook elvileg nem férhet hozzá a híváslistájához, akkor ez hogy történhet meg?

    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.05.05. 10:13:39
  • Bruce_Willis #28
    Majd megkeresem neked a cikket, így működik!
  • ostoros #27
    Azért mert moslékot szolgálnak fel a menzán, még lehet tiltakozni, ha holnaptól már bele is szarnának, ugye?
  • lammaer #26
    Maximum csak ha fontos ember leszel. De annyira úgyse leszel az :)
    Amúgy meg ugyanaz a kérdés mint bruce willishez - ha már úgyis ez a szitu és úgyse tudsz tenni ellene, minek rugózol rajta?

    Amennyire látom szerintetek ha valaki internetezik azt már úgyis megfigyelik és készül róla azakta amiben minden benne van.. akkor meg nem mindegy hogy van e FB accountja vagy nincs?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.04. 14:14:39
  • ostoros #25
    Jaj, nem akarod ezt megérteni, látom. Pedig nagyon egyszerű a dolog, zsarolható leszel, akár hiszed, akár nem.
    És nem csak te, mindannyian azok vagyunk már most.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.04. 13:15:07
  • Bozi_Vilag #24
    Pont a FB lesz az, aki miatt aggódni kell...
    Ezt inkább a böngésződ (leginkább az Alphabet Inc=Google céghez fut be, mert a Chromiumot használja már kb minden), a keresőd (90%-ban a Google, esetleg a Bing vagy DuckDuckGo), vagy a szolgáltatód tudja.

    #21
    Inkább már ez a paranoia... "Ha valakinek nincs facebook profilja, akkor is csinálnak neki és összepároztatja a harmadik féltől nyert információkkal." Ugyanmár! Ne szórakozzunk, nyílván vannak dolgok, amiket megtud rólad, de hogy a gonosz háttérhatalmak profilt hoznak rólad létre, még nagyobb paranoiára vall.
  • lammaer #23
    Ha ez igy lenne, akkor te mit teszel ellene?
    Nem használod a googlet, nem mész weblapokra? Nyilván nem hiszen éppen itt is irkálsz, tehát adod at adatot a googlenak meg az FBnek :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.04. 11:03:23
  • lammaer #22
    Startlap az már 15 éve elavult szar volt. Akkor már inkább egy google keresés....
  • Bruce_Willis #21
    Ha ez paranoia, akkor a tied vakság és a logikus gondolkodás teljes hiánya. Attól hogy te 3 képet raksz fel évente magadról, mindent tud rólad a fészbúk.
    Leírom hogy működik. Ahová be van ágyazva onnan szedi az információkat. Tehát a legtöbb weboldalról.
    Ha valakinek nincs facebook profilja, akkor is csinálnak neki és összepároztatja a harmadik féltől nyert információkkal.
    Ez olyan mintha te elmondanád egy barátodnak hogy megcsaltad a feleséged, a dokinak hogy gombás a farkad, a pszichológusodnak hogy meleg pronóra vered, és a szomszédodnak hogy kibújtál az adózás alól. Külön külön mindenkiben megbízol hogy nem adja át másnak az információt, de ők mégis továbbadják, csokorba gyűjtik, sőt ami a legdurvább lejegyzetelik és nyoma marad! A google és a facebook nagy barátok ezen a téren, szóval minden szar amire életedben rákerestél dokumentálva van.
    Paranoia lenne? Vakság!
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.05.04. 06:01:34
  • ToxiMaxi #20
    Na, pont a te véleményed számít majd :D. Egyébként 30 év múlva leszek 68 éves, akkor már hivatalosan is jelentéktelen leszek :D. Amúgy az életpályamodellt azt egybe írják ;)
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.05.03. 18:55:54