MTI

A Facebook törli a holokauszttagadó bejegyzéseket

A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást - jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója a vállalat hivatalos blogján.

Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák. "Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indít a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson" - fogalmazott Zuckerberg. Leszögezte: e döntés a számára is "belső küzdelemmel" járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Muszáj "vonalat húzni" az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között - hangsúlyozta, hozzátéve: "a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás". "A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben" - fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #12
    Nos, gondolom amerika is a mai napig fizeti a kárpótlást a vietnámi civil áldozatokért, ami szintén népirtás volt, meg fizeti a japán népirtásért Hiroshima és Nagaszaki kapcsán, ami ugye egyáltalán nem kellett volna, mert akkor már japán kapitulálás előtt állt egyébként is, vagy fizeti amerika a kárpótlást az Obama drónháborúi során megölt civil áldozatokért, vagy fizeti a kárpótlást a ma még élő indiánoknak, az indiánok kiirtásáért, esetleg amerika fizeti a kárpótlást az afganisztáni áldozatokért, vagy a zsidók fizetik a kárpótlást az araboknak a töménytelen arab megölésért-mert az is népirtás, és még az országukat is kisajátították maguknak, hogy az nekik jár! Sorolhatnánk végestig. De valahogy ezekről nem hallunk, ezeket nem kell emlegetni nap mint nap a holokauszthoz hasonlóan. Mert a 60 ezer zsidó halálát nap mint nap kell emlegetni, és kell fizetni a kárpótlást nekik. Magyarország évente nagyjából 2 milliárd forintot fizet még ma is a zsidóknak kárpótlásként a a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványon keresztül! Nevetséges! Tudják kit nézzenek hülyének! A zsidók most meg már meg akarják szerezni Magyarországot is! A népnyúzó Orbán Viktor meg átjátssza nekik az országunkat!
    https://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/politika-uj-vilagrend/cionizmus/item/4873-z?fbclid=IwAR0g3tFlT2qwh2nCDSBUC-nuTHz-sJeYC14h36Zd-lj1c5yfW4I03IVdrzs
  • morguldae #11
    Az igazság az igazság! Össze vissza hazudoznak az embereknek, aztán még rájuk is kényszerítik, hogy az az igaz! Csak, hogy a zsidók szedjék fel a nagy kárpótlási pénzeket! Attól, hogy törvényben akarjuk kikényszeríteni a hazugság elfogadását attól még az igazság az igazság! A népnyúzó kormányok meg hazugok! Hülyének nézik az embereket totálisan! Ébresztő! És igen vannak népirtások. 60 ezer ember halála is népirtás! Na de ez az évtizedekig fizessünk nekik ezért, már röhejes! Fizessen akkor mindenki aki népet irtott! Na, hát hogy hogy nem!? Csak a zsidóknak jár!? Nem véletlenül van az a sok tagadó! Mert már egyre többen tudják mi a valóság! És nem hisznek a hazugságoknak! A tények azok tények!
    Utoljára szerkesztette: morguldae, 2020.11.08. 17:25:24
  • MaxMontana #10
    Megkérdezed hogy miért fáj valakinek a szólásszabadság korlátozása egy platformon ami úgy behálózta az egész világot hogy vannak olyan helyek a Földön, ahol azt hiszik, hogy a facebookból áll az internet és onnan tájékozódnak mindenről? Navajonmé. Olvass kicsit Orwellt vagy Huxleyt, aztán lehet hogy megvilágosodsz. Látom szereted a holokauszttörvényt is... A gondolatbűnről és a gondolatrendőrségről is olvashatsz a fentebbi uraktól.
    Utoljára szerkesztette: MaxMontana, 2020.10.25. 00:27:11
  • Macropus Rufus #9
    amúgy neked miért fáj ez ennyire? Mivel a Facebook magán cég azt korlátoz amit akar. Ha holnaptól csak indiánok írhatnak akkor csak azok írhatnak.

    A linked meg komoly történelmi forrásnak tekinthető orgánum.... Amit meg csinálsz az lassan kimeríti a BTK 333. §

    "33. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
  • morguldae #8
    "A Vietnám által 1995-ben közzétett statisztikák szerint körülbelül egymillió vietnámi katona esett el a háború során, és további két millió civil halt meg." - Kétmillió vietnámi civilt öltek meg az amerikaiak! Na ez a holokauszt!

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Vietn%C3%A1mi_h%C3%A1bor%C3%BA

    "Mindenkinek jogában áll, hogy véleményét szóban, írásban és képben szabadon fejthesse ki és terjessze, és akadálytalanul tájékozódjon általánosan hozzáférhető forrásokból. Az alaptörvény szavatolja a sajtó és a tudósítások rádión és filmen keresztül történő szabadságát. Cenzúrának helye nincs."
  • morguldae #7
    "A 10. oldalon található szöveg után ugorjunk a 19. oldalra, ahol ezt olvassuk: 1944. április 5-én Pohl SS-tábornok Himmler részére összegzi Auschwitz három táborában lévő foglyok számát. A szám 67 000. Hogy ezt a viszonylag kis számot miként tudták öt év alatt 4 millióra felfújni, ahogyan azt eredetileg állították (amit most 1 millióra csökkentettek), az érthetetlenséget súrolja."

    https://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/politika-uj-vilagrend/cionizmus/item/4629-z?fbclid=IwAR2eMPSCUo78YwX0zKFFgL7ACmFA4z1wmj06LNDiWquk1ONgeFNT8OZwY7I
  • cateran #5
    "Leszögezte: e döntés a számára is "belső küzdelemmel" járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása."

    Ez jo poen volt Zucki, de magasrol szartok a szolasszabadsagra.....
  • barret #4
    Ki volt ott megnézni a tábort? Nekem személy szerint nagyon tetszettek a központi fűtéses barakkok!
  • morguldae #2
    "....arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása" - Inkább csak maradjunk a tényeknél! Hivatalos német dokumentumok maradtak fent arról, hogy 600 ezer zsidó volt mindösszesen német fogolytáborokba. Ebből is jó sokan maradtak túlélők! Arról meg már ne is beszéljünk, hogy töménytelen zsidó menekült Auschwitból a németekkel együtt, amikor jöttek az oroszok. Inkább mentek együtt a németekkel mintsem bevárják az akkor már brutális kegyetlenségükről híres oroszokat!
  • morguldae #1
    Ja egyre többen jönnek rá mekkora kamu az egész, oszt ez már nem tetszik! Tehát akkor jöjjön gyorsan a cenzúra! Az bezzeg nem probléma, hogy az amerikaiak egymillió vietnámit öltek meg mert épp úgy tartotta kedvük annó. De az probléma, hogy a legnagyobb becslésekkel is maximum 4-600 ezer zsidó meghalt ilyen olyan oknál fogva! Úgy, hogy a német hadseregben 150 ezer zsidó szolgált mindeközben! Röhejes az egész! Történelemhamisítás! Utólag minden életben maradt zsidó fogolytábor túlélőnek vallotta magát mert ezért a német államtól pénzt kaptak!
    Utoljára szerkesztette: morguldae, 2020.10.13. 19:13:17