Berta Sándor

Átalakult a Bing

A Microsoft nem csupán a kereső logóját, hanem annak nevét is megváltoztatta.

Jordi Ribas, a Microsoft Bing fejlesztéséért felelős alelnöke a blogbejegyzésében azt írta, hogy a Bing új neve hivatalosan is Microsoft Bing lett. A szolgáltatás új logót is kapott, amelyet a Fluent dizájn jellemez, annak köszönhetően pedig korszerűbb és lekerekítettebb. Ezekkel a módosításokkal azt akarták kiemelni, hogy a szolgáltatás a redmondi konszernhez, annak más termékeihez, ajánlataihoz és ökorendszeréhez tartozik.

A menedzser rámutatott, hogy a Bing részét képezi az Edge böngésző privát böngészési keresőjének, a Windows 10 Tálcájába és a Microsoft 365 csomagba integrált keresőnek, ugyanakkor a Microsoft Flight Simulator hatalmas világa mögött is megtalálható.

Ribas kitért a Give with Bing nevű funkcióra is, amelynek használatával a szoftverrel végzett keresésekkel Microsoft jutalompontok szerezhetők és jótékonysági célokra ajánlhatók fel. Ezen a területen az óriáscég együttműködik Janelle Monae énekesnővel és színésznővel, valamint Jamal Adams NFL-játékossal, a Seattle Seahawks tagjával. A kezdeményezés keretében világszerte összesen több mint 1,4 millió szervezet támogatható ilyen módon. A funkció az Amerikai Egyesült Államokban már eddig is elérhető volt március vége óta közvetlen Bing-kiterjesztésként, most további 7 piacon, Ausztráliában, Franciaországban, Kanadában, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban tette elérhetővé a társaság.

A Bing legutóbb 2018 márciusában módosult. Akkor a keresőszolgáltatásban csökkentették a reklámok mennyiségét és azóta az eddiginél jobban támaszkodik a mesterséges intelligenciára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Bing ugyanolyan "buta" mondatertelmezesben, mint Duckdg, igy sok ertelme nincs hasznalatanak, hiszen akinek ez is eleg, az biztosan a kacsat valasztja majd. Legalabb ne gyujtse az adatainkat..
  • csigafi #1
    Bing új neve hivatalosan is Microsoft Bing lett

    Hát ez egy kabaré :-) Úgyis mindenki Bingnek fogja hívni továbbra is. :-)

    Pedig gondoltam akkor megveszem a Bing domaint gyorsan ha már nem lesz aktuális :-) a bing név mint kereső :-)