Berta Sándor

Átalakul a Bing

A webes keresőszolgáltatásban a jövőben kevesebb reklám lesz, de az eddiginél jobban fog támaszkodni a mesterséges intelligenciára.

A webes keresésben eddig az számított, hogy az adott rendszer a megjelenített találatok között megtalálja azt a hivatkozást, amely mögött a helyes válasz van a felhasználó kérdésére. Mindez gyakran egy lottóra hasonlított. A sikerhez elengedhetetlen, hogy az internetezők a megfelelő keresési kulcsszavakat alkalmazzák a kívánt válasz megkapásához. A digitális beszédasszisztensek korszakában azonban a webes keresésnek szintet kell lépnie, véli a Microsoft.

A társaság azt szeretné, ha a Bing átalakulna keresőből egy válaszokat adó rendszerré. Mindazt, amit eddig az embereknek kellett megtenniük - a különböző eredményekre való kattintásokat, a keresési eredmények elemezését és az összes kért információ összegyűjtését - a jövőben közvetlenül a Bing venné át. Az Amerikai Egyesült Államokban már kisérleteznek az új módszerrel, és azt folyamatosan bővítik, fejlesztik.


Mindez azt jelenti, hogy a megfelelő forrásokból származó legfontosabb információkat összesítik és közvetlenül a keresési eredmények fölött külön anyagként megmutatják. A szakkifejezések esetében például külön magyarázatok és például a Wikipédiára mutató linkek társaságában, hogy a felhasználók ha akarnak, utánaolvashassanak a részleteknek. Amennyiben pedig műszaki kérdésről van szó, úgy több különböző válasz is megjelenik lehetséges megoldásként.


Az intelligens képkeresési funkciót is kibővítették. A funkciót kezdetben csak ingek és táskák keresésére lehetett használni, de most már a divat összes területét lefedi, és idővel az intelligens képkeresést kiterjesztik majd más témákra. A Google keresőjéhez hasonlóan a Bing is lemond a keresési eredmények melletti oldalsávban lévő szöveges ajánlatokról. Ez a formátum kevéssé bizonyult hatékonynak, az oldalsávban elhelyezett reklámokra és más tartalmakra alig kattintottak rá az internetezők. Az illusztris termékmegjelenítések ugyanakkor továbbra is elérhetők lesznek az oldalsávban. A módosítás az USA-ban már életbe lépett és a következő hetekben a világ más országaiban is bevezetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Mindenki a Googlera optimalizál, ezért biztosan mást fogsz találni Binget használva.
  • Sequoyah #1
    A fenti valtoztatasok miben fogjak megkulonboztetni a Binget a Googletol? Ezeket mar a Google tudja.
    A Bingnek elsosorban a talalatok relevancia szerinti sorrendezesen kene dolgoznia. Az egyetlen eselyuk hogy atkattintsak a Googlerol, ha relevans, es a Googletol eltero talalatokat ad. A google sok esetben oldalakon keresztul reklamokat es ugyanannak az irrealis talalatnak a variaciot adja vissza. Ez esetben ha atmegyek a Bingre es ott mast latok, es van lehetoseg hogy ott jobb hivatkozast talalok, akkor atmegyek neha a Bingre. A fentiek utana lesznek fontosak, hogy maradjak is.