Berta Sándor

Komoly biztonsági problémákkal küzd az Airbnb

A lakásmegosztó platformot használóknak számos hibával kell szembenézniük.

A ZDNet arról számolt be, hogy az Airbnb komoly biztonsági problémákkal küzd. Számos olyan információ vált ismertté, hogy más felhasználók számára is elérhetők a portálon keresztül hirdetett szobák, lakások és házak adatai. Többek között így szivárogtak ki személyes információk, például a lakásokat vagy házakat kiadó személyek nevei, profilképei, az elért bevételeik, az elmúlt 30 napban regisztrált foglalások száma, továbbá azok a belépési kódok, amelyekkel a lakásokba vagy házakba lehet belépni. Mindez azt eredményezi, hogy ha valaki belép a rendszerbe, akkor nem csupán a saját fiókja adatait láthatja, hanem más fiókok információit is.

Szintén problémát okoz, hogy az érintettek nem tudnak a rendszeren keresztül a vendégeikkel kommunikálni. A Redditen számos panasz jelent meg az oldallal és az ügyfélszolgálata magatartásával kapcsolatban. Az ügyfélszolgálat azt ajánlotta az egyik érintett felhasználónak, hogy újra jelentkezzen be a rendszerbe, törölje a sütifájlokat vagy használjon egy másik böngészőt.

A ki-, majd bejelentkezés néhány esetben valóban segített is, de a többségében nem. Ugyanakkor Ray Walsh adatvédelmi szakember rámutatott, hogy minden egyes belépéssel újabb üzenetek váltak hozzáférhetővé, így a probléma még súlyosabb lett. A vendégek fiókjait nem érintette a jelenség, de bizonyos esetekben az ő üzeneteik és információik is láthatóvá váltak. Az okok egyelőre nem ismertek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!