Berta Sándor

Jobban védhetik majd fotóikat a Facebook tagjai

A társaság egy új szerzői jogi eszközt alkotott meg.

Dave Axelgard, a Facebook termékmenedzsere bejelentette az általuk kifejlesztett és jelenleg is tesztelt Rights Manager nevű új szoftvert, amely az eddiginél nagyobb ellenőrzést biztosít a felhasználóknak a képeikkel kapcsolatos szerzői jogok felett. Ezáltal mindenki felügyelheti a felvételei felhasználását és ha jogsértő dolgokat tapasztal, akkor akár meg is akadályozhatja azokat.

A program segítségével minden regisztrált tag pontosan láthatja, hogy a fotóit milyen módon használják fel a Facebookon és az Instagramon. Az emberek azt is meghatározhatják, hogy ki és milyen formában alkalmazhatja az érintett alkotásaikat.

Minden szerzői jogtulajdonosnak CSV-fájlként kell feltöltenie a képeit a Rights Manager rendszerébe és megadni a metaadatokat. Ezután meghatározhatják, hogy milyen helyzetekben van szükség licencjogokra. Az eszköz ellenőrzi, hogy a Facebookon és az Instagramon hol bukkannak fel a felvételek. Ezután a szerzői jogtulajdonosok eldönthetik, hogy a társaságnak el kell-e távolítania a fotókat vagy sem. Emellett lehetőség van arra is, hogy a felhasználó meghatározza azt, hogy a műveihez bizonyos régiókban ne lehessen hozzáférni.

Az óriáscég hosszú ideig tesztelte néhány kiválasztott partnere bevonásával a szoftvert, amely elsősorban az Instagramon jelenthet majd hatékony segítséget. A program ezenkívül a mémekre gyakorolhat komoly hatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AcsMarci #4
    Konteó? Hol? :D :D
    Az EU egy ország mint Trump amerikája, egy kép a neten bűncselekmény itt meg ott (mert hát ott van a kép ahol látod, ez értelem szerű, ha megnyitsz egy weboldalt akkor az oda teleportál ahol vagy) végül a példa, arról hogy ZÁRT házakba ZÁRTAK embereket, ami szintén logikus, hiszen ha nyitva hagyod a házat, akkor nem lesz bezárva.
    Utoljára szerkesztette: AcsMarci, 2021.01.07. 14:23:55
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Egyaltalan elolvastad, amit linkeltel? Nem biztos, hogy SG kommmentek kozott kene tolni a konteot..
  • kvp #2
    "Ami ugyebár Európában törvényellenes"

    Egyreszt regiot ir es ebbol a szempontbol az EU az europai regio egyetlen orszaga. Arrol van szo, hogy ha pl. kereszteny templomot fotozott valaki, vagy fedetlen noket, akkor ezt a kepet le tudja tiltani az arab orszagokban, igy meg veletlenul se jelenhet meg olyan orszagban, ahol ez a foto buncselekmeny lenne. Vagy egy filmplakat egy olyan orszagban, ahol az adott filmet nem fogjak bemutatni.

    Az erdekesebb inkabb az, hogy ha van egy kep, akkor arra barki szerzoi jogvedelmet kerhet aki tudja hogyan kell. Ez azert jo, mert igy egy kep megjelenese leilthato minden platformon. Mondok egy peldat: New York-ban a napokban zart hazakba zartak a zsidokat (nallunk anno csillagos hazaknak hivtak oket) es most adtak be a torvenytervezetet, hogy amennyiben szukseges atszallithassak oket taborokba. Ha errol keszul egy sajtoanyag, akkor a bizonyito ereju kepek egyetlen kozos feluleten letilthatoak. Nem veletlen, hogy a naci halaltaborokrol sem kerult ki egyetlen kep sem, amig az amerikai katonak be nem tortek az elso kapukat a taborok felszabaditasakor. Most az a gond, hogy az amerikaiak keszulek ezt elkovetni es megint a zsidokat szurtak ki elso celpontkent. A vilagnak nem szabadna hagynia, hogy ez meg egyszer megismetlodhessen, de az amerikai polgarok csak neznek es nem tesznek ellene semmit. (az alavetoen maoista gyokeru BLM mozgalom jellemzoen a feherekkel, a nem CCP tag keletazsiaiakkal es a vallasok kozzuk elsosorban a zsidokkal szemben antirasszista, a demokratak jelenleg az o elveiket kovetik)

    ps: https://www.nysenate.gov/legislation/bills/2021/a416

    "MAY ORDER THE REMOVAL AND/OR DETENTION OF SUCH
    A PERSON OR OF A GROUP OF SUCH PERSONS BY ISSUING A SINGLE ORDER, IDENTIFYING SUCH PERSONS EITHER BY NAME OR BY A REASONABLY SPECIFIC DESCRIPTION OF THE INDIVIDUALS OR GROUP BEING DETAINED."
  • AcsMarci #1
    "Emellett lehetőség van arra is, hogy a felhasználó meghatározza azt, hogy a műveihez bizonyos régiókban ne lehessen hozzáférni." Ami ugyebár Európában törvényellenes....