Franczy

RAGE MOBILITY chip-ek a Compaq Presariokban

Az ATI Technologies Inc bejelentette, hogy a Compaq Computer Corporation az ATI RAGE MOBILITY 128-as, mobilgépekbe szánt grafikus és multimédiás chipset-et választotta a legújabb Compaq Presario 1800-as sorozatú notebook számítógépekbe. A RAGE MOBILITY 128 egy kompakt, többfunkciós grafikus gyorsító chip, mely a mobil multimédiás gépek piacán jelenleg a legjobb 2D-3D képminőségét nyújtja.

"Az ATI RAGE MOBILITY 128-as chip manapság a piac leggyorsabb single-chip grafikus megoldása, ezenkívül széleskörű szolgáltatásai, és kiváló képminősége révén olyan kiváló választást jelent a notebook gépek piacán, amelyhez hasonlót más gyártó nem is kínál." - nyilatkozta Vincent Win, az ATI Technologies Inc eladásokért felelős alelnöke.

"Az ATI RAGE MOBILITY 128 a továbbfejlesztett vizuális képminőség mellett, a magasfokú integráltságnak köszönhetően nagyon kevés áramot fogyaszt, így növelhető a hordozható gépek egy feltöltéssel elérhető maximális használati ideje, ami például egy úton lévő üzletember szempontjából nézve nagyon fontos lehet."

"A RAGE MOBILITY 128-as grafikus chip-ek az általuk nyújtott nagy teljesítmény miatt ideális megoldást jelentenek a Compaq Presario 1800-as sorozatú gépeinkben." - mondta Lorena Kubera, a Compaq Computer Corporation temékmenedzsmentért felelős igazgatója. "Az ATI chipek kiváló DVD lejátszási támogatása, valamint "dual screen", duálmonitoros képessége révén a Compaq Presario 1800-as típusú számítógépeink a notebook piac leggyorsabb, és egyben leghasználhatóbb gépei is lehetnek."

A RAGE MOBILITY 128-as chip-ek Dual-Display szolgáltatása révén egyszerre két kijelző is csatlakoztatható a notebook-okra. Míg az egyik képernyőn mondjuk egy szöveget gépelünk, addig a másik monitoron akár egy DVD filmet is nézhetünk. A RAGE grafikus chip maximális, 1600 x 1200-as (UXGA) felbontása révén még a nagyobb monitorokon is részletgazdag képek jeleníthetőek meg. Az integrált iDCT-s MPEG-2/DVD dekóder, és a motion compensation funkció segítségével akadásmentesen játszhatóak le a DVD filmek, és emellett a CPU is csak nagyon kevéssé van leterhelve. A Compaq Presario 1800-as típusú gépekben egyébként a legújabb mobil Intel Pentium III-as processzorok mellett a 8x-os sebességű DVD drive is a szériafelszereltség részét képezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!