Berta Sándor

Facebook-profil kell majd az Oculus virtuális valóság készülékeihez

Komoly változások jönnek az eszközök használatában.

Az Oculus blogbejegyzésében bejelentette, hogy a virtuális valóság szemüvegei alkalmazásához a jövőben nem lesz elegendő egy Oculus-fiók, hanem kelleni fog egy Facebook-profil is. Az új vásárlóknak 2020 októberétől már össze kell kötniük a virtuális valóság kiegészítőiket a Facebook-fiókjukkal, és a szabályozás minden új modellre szintén vonatkozik. A Rift, Rift S, Quest és Go készülékek meglévő használói ugyanakkor egy ideig mentesülnek a kötelezettség alól, mert 2022 végéig még egy egyszerű Oculus-fiókkal is alkalmazhatják a termékeket.

Az új szabályozás keretében az is eldőlt, hogy 2023. január elsejétől teljes mértékben megszűnik az Oculus-fiókok hivatalos támogatása. A régebbi eszközök azután is használhatók maradnak ezekkel a fiókokkal, de már nem lesz minden funkciójuk elérhető. Lehetőség lesz egy megosztott virtuális valóság fiók létrehozására, amelynél el lehet majd különíteni a Facebook- és a virtuális valóság barátokat. A közösségi portál olyan fiókfunkciókat ígért a felhasználóknak, amelyekkel korlátozhatják a virtuális valóság tevékenységeik láthatóságát.

A cég azzal indokolta a változtatást, hogy ezáltal az internetezők egyszerűbben találhatnak majd barátokat és azokkal könnyebben játszhatnak együtt. Emellett a tervek között szerepel, hogy az eddiginél sokkal több közösségi funkciót integráljanak a Facebookon keresztül a virtuális valóságba és az ahhoz kapcsolódó kiegészítőkbe. Az integrációval több biztonsági és adatvédelmi megoldás lesz hozzáférhető az emberek számára.

A társaság információkat fog gyűjteni a Facebook-fiókkal az Oculus rendszerébe bejelentkezők körében a technológia alkalmazásáról. Mindezek a tapasztalatok a felhasználói élményeket erősíthetik és az adatokat egyúttal fel fogják használni arra is, hogy személyre szabott tartalmakat, például hirdetéseket mutassanak meg az érintetteknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #13
    Disqus-s is konnyu implementalni es ahhoz nem kell face, meg valodi adatok.
  • csigafi #12
    Én alapból kerülöm az olyan oldalakat is ahol csak azok szólhatnak hozzá akiknek van face. Az is egy baromság hogy nincs egy oldalnak saját komment rendszere. Ok tudom hogy ez szándékosan van így megfigyelés véget és egyéb adatszerzések miatt.
  • csigafi #11
    Nos ha kellenek nekik az emberek adatai akkor adják ingyen cserébe a kütyüt.
  • Tetsuo #10
    Toroczkai már feleslegesen venne Oculust, hiszen nem tudná használni.
  • peterx #9
    Elvileg Fb-re csak saját néven szabad regisztrálni benne van a TOS-be, tehát ott is fent lehet akadni, ha megtalálnak, vagy egy "kedves" ismerős, angry gamer felnyom náluk.

    Plusz Xbox-on valószínűleg az életbe nem kezdesz el pl. politizálni, vagy véleményezni dolgokat amit Fb-n általában megtesz az ember..

    mivel Fb-n 1000x jobban megvan az esély arra hogy nem azt mondod amit "szabad" így a kockázat is, hogy bannolnak a játékaiddal együtt ha véletlen mást mersz gondolni a világról mint amit szabad. (persze a legjobb megoldás full némának lenni ott, csak a Messengert használni kapcsolattartásra, nem osztani meg semmit, nem kommentelni sehova.)
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.08.22. 09:19:15
  • UUUU #8
    Majd a vegen oda jutunk, hogy egy szamitogep bekapcsolasahoz google kell.
  • kvp #7
    "Az mondjuk izgalmas lesz ha szembe kerülsz az FB gondolatrendőrségével és letiltják az accod akkor elveszted az összes Ocus vásárlásod?"

    Normal esetben igen, mint az xbox eseten ha in game chat-ben mond valaki hulyeseget. Androidos telefon se megy Google account nelkul, csak nekik behalt a kozossegi oldaluk. Jo lenne egy rendes 3D headset szabvany (mondjuk a hdmi 2.1 ota elvileg van), de annyira kicsi a piac, hogy minden gyarto igyekszik bezarni a vevoit a sajat homokozojaba. A technologia most kb. ott tart mint a 3D-s tv nezes. Letezik, csak nem vevok ra az emberek.

    ps: Ertelmes ember mas account-ot hasznal a munkahelyen, masikat magancelra a csaladhoz, harmadikat a barataival es minden keszulekenek is van sajat, fuggetlen account-ja. Ez mind google, mind facebook account-ok eseten egy viszonylag egyszeru biztonsagi megkozelites.
  • Schwarz #6
    Szerencsére azt sem tudom, hogy ezek a szarok mire jók egyáltalán.
  • wraithLord #5
    Na akkor Oculus cuccokat nem veszünk. Az is épp elég baj, hogy van FB accountom. :D
  • peterx #4
    Az mondjuk izgalmas lesz ha szembe kerülsz az FB gondolatrendőrségével és letiltják az accod akkor elveszted az összes Ocus vásárlásod?

    Még jó h kivártam a VR-el amúgyis Valve Index lesz majd ha lemegy az ára x év múlva..