Berta Sándor

Jobban tájékoztatna az újításokról a Windows 10

A Microsoft bepillantást engedne a frissítési folyamat részleteibe.

Brandon LeBlanc, a Windows Insider Program programmenedzsere a blogbejegyzésében jelentette be a Windows 10 operációs rendszert érintő tervezett és tesztelt változtatásokat. Azok egyike az újításokkal és a frissítésekkel kapcsolatos hatékonyabb tájékoztatással kapcsolatos.

A frissítések általában idegesítik az embereket, senki sem szereti azokat. Ennek oka, hogy a felhasználók biztonságos rendszereket akarnak és új funkciókat, de napjaink frissítései gyakran hosszú idő vesznek igénybe és általában arról sem lehet sokat tudni, hogy pontosan mi történik. A Microsoft ezen a gyakorlaton javítana és a célja az, hogy az emberek a jövőben jobban megértsék ezeket a folyamatokat.

A vállalat ezért bevezetné az úgynevezett Post-Update-Experience eljárást, amelynek keretében egy sikeres frissítés után megjelenne egy ablak, amely a felhasználót tájékoztatná a telepített módosításokról és frissítésekről. Az ablak alkalmazásának ötlete egyáltalán nem új, az kapcsolódik a Tippek nevű alkalmazáshoz. A megoldást először a Windows 10 Insider Build 20190-es kiadásában fogja tesztelni az óriáscég, de kizárólag angol nyelvterületen.

A most ismertetett változtatás kapcsolódhat az áprilisban kiszivárgott dolgokhoz. Akkor a HTNovo nevű olasz IT-platformnak köszönhetően kiderült, hogy a Microsoft módosítja a frissítések értesítési rendszerét. A cél az, hogy a teljes folyamat átláthatóbb legyen. Az elképzelések alapján az új frissítés-értesítések jobban bele fognak olvadni a felhasználói kezelőfelületbe, ugyanakkor lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy azonnal frissítsék és újraindítsák a számítógépüket vagy a folyamatra inkább egy másik időszakban, például éjjel kerítsenek sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mortep #6
  "Ennek oka..." többrétű... a működőképesség kérdése csak az egyik probléma, a másik az, hogy a júzer nem döntheti el, hogy akar-e frissíteni, sokszor még azt sem, hogy mikor.

  Microsoftéknál mindig akad egy tévképzet, amihez valamiért görcsösen ragaszkodnak. Annó az internet szűkségtelensége meg az egy felhasználó - egy számítógép elve ment, aztán kicsempéztek mindent (ennek utóhatásai mindig tartanak), mostmeg felhasználó a felhasználó mindig használja pct... naprakészen tartja s jó minden, ha nem a nyakába ömlik hirtelen az összes update.
 • Tetsuo #5
  Eddig azért nem volt ilyen, mert az MS sem tudta, mit tartalmaz a frissítés.
  Most már sejtik...
 • ugh #4
  De gondolom egy ui egy elem se lesz javitva.
  A ctrl panel es a gephaz zagyvalek marad.
  A gephazban meg mindig nem checkboxok meg normalis klikkelheto elemek vannak hanem fostos szovegek amik ha nem szines hanem szurke a beallitott szin nem lehet eldonteni hogy most ez egy szoveg vagy valamit mukodtet es egy klikkelheto elem.
  Gondoloma design hianya is marad.
  Az ovis ikonok.
  Kedves ms olyanok vagytok mint a segglyukam (sotetek).
  Azon kivul fillerbaszok, penzehesek, tehetsegtelenek es izlesficamosak.
 • ugh #3
  "A frissítések általában idegesítik az embereket, senki sem szereti azokat. Ennek oka..."
  Az, hogy a user sose tudhatja, hogy a frissites utan mukodo kepes marad e az eszkoz vagy hogy mi lesz szetszarva az update utan.
  A tobbi suket duma.
 • peterx #2
  Lassan eljuthanánk oda MS tempóval talán 2030-ra, hogy a friss Win telepítés ELŐTT kiválaszthassuk milyen rendszerprogramokat meg adware finomságokat szeretnénk h telepítsen az op. rendszer és mit nem, hogy ne feleslegesen telepítse fel majd első dologként töröljük telepítés után.. valahogy úgy mint épp 30 éve :D
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.08.14. 21:43:09
 • Yagami #1
  Mikre nem képes a 2020-as technológia manapság, bámulatos. BRAVÓ Microsoft, éljen, éljen!!!