MTI

Donald Trump be fogja tiltani a TikTokot

Donald Trump a napokban lépéseket tesz kínai szoftvervállalatok ellen - közölte Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Fox televíziónak adott interjújában.

Az amerikai diplomácia vezetője utalt Trump pénteken tett megjegyzésére, és leszögezte: "az elnök megmondta, hogy elég volt és rendbe tesszük a dolgokat, tehát az elkövetkező napokban lépéseket fog tenni a Kínai Kommunista Párthoz kötődő és az amerikai nemzetbiztonságra veszélyt jelentő szoftvercégek ellen". Donald Trump pénteken Floridából visszatérőben Washingtonba, az elnöki repülőgépen újságíróknak azt mondta: be fogja tiltani a TikTok kínai videómegosztót az Egyesült Államokban, és erről elnöki rendeletet is kiad majd.

A külügyminiszter nem részletezte a várható lépések jellegét, és nem tért ki azokra a sajtóhírekre sem, amelyek szerint a TikTokot a Bytedance nevű kínai anyacégről leválasztva esetleg a Microsoft felvásárolná. Az elmúlt hónapokban amerikai kormányzati tisztségviselők, köztük Mike Pompeo is, többször kijelentették, hogy a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államok számára, mivel a videómegosztón keresztül amerikaiak adatai kerülnek a Kínai Kommunista Párthoz.

"Amerikaiakra vonatkozó adatok biztonságáról van szó, de az Egyesült Államokban jó ideje azt mondogatják, édes istenem, miért ne engedjük meg, ha jól elszórakozunk vele, a vállalat pedig pénzt is csinál belőle" - fogalmazott a Fox televízióban Pompeo. Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter néhány nappal ezelőtt a CNBC televízióban már kijelentette: a külföldi beruházásokat vizsgáló parlamenti bizottság vizsgálja a TikTok ügyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bdzsana #17
    Igen tudom, hogy nem írhatnék. De nem csak vélemény kontrol miatt korlátoznak, de gazdasági érdekek miatt is, és valóban nemzetbiztonsági érdekek miatt is. Ők sem akarják a felhasznlók adatait külföldi kézben, ahogy az amcsik sem kínai kézben.
    Én ezt vallom, hogy pontosan úgy kell viselkedni Kínával, ahogy ő viselkedik velünk.
  • bdzsana #16
    Hogy mi lesz a különbség? Menj el Amerikába szidd az elnököt, majd menj el Kínába és tedd ugyanezt és majd meglátod mi a különbség. A demokrácia és diktatúra között nem az a különbség, hogy betiltanak e egy appot vagy nem. Sok nyugati országban betiltották az Ubert és az AirBnB-t is akkor diktatúra van? Nem. Nem ettől lesz az.

    Kína élvezi a Nyugat liberális nyitott gazdaságát, míg ő bezárkózik tilt, korlátoz, illetve csak kínai közvetítőkön keresztül engedélyez bizonyos dolgokat. Vagy nemzetbiztonságra hivatkozva vagy tényleg cenzúrázni akar, vagy gazdasági okokra miatt, utóbbit nyilván nem mondja ki, csak a nem tetsző cégnek mondvacsinált indokkal gigabüntetéseket osztogat. A berendezkedése miatt teljesen átlathatatlan, hogy van e tiltott állami finanszírozás a cégek mögött.
    Hála az égnek, hogy elkezdenek ezzel foglalkozni, már nem csak Trump de már legalább az EU-ban is elkezdtek beszélni a problémáról.

  • Sequoyah #15
    Azt remelem tudod hogy Kinaban nem tudnal meg ilyen kommenteket sem irni. Ott abszolut velemenykontroll van, es ezert korlatoznak minden szolgaltatast, nem azert hogy valami "hazait" vedjenek.


    Amerikaban pedig azert gondolkoznak ezen, mert folyamatos a technologiak ellopasa (gyakran hacker, maskor klasszikus modszerekkel) Kina altal...
  • mumoka 2012 #14
    90% hogy Donald Trump red bullt fog kapni nov 3 után.
  • AcsMarci #13
    Lehet, ám Amerika folyton azt bizonygatja, hogy ő mennyivel különb, meg hogy ők a demokrácia legfőbb hirdetői és terjesztői. Erre jön egy ilyen döntés, ami mint-ahogy te is említetted, pont ugyanaz mint Kínában. Ha ugyan az lesz minden, akkor mi is lesz a különbség?
    Trump az az ember, aki másodpercenként átlagosan 2-3* csinál szart a saját szájából.
    Utoljára szerkesztette: AcsMarci, 2020.08.04. 11:47:04
  • Kissssss0 #12
    aztán állhatsz is neki kínaiul tanulni.
  • csigafi #11
    Amúgy is nagy baromság az egész TikTok Sokkal jobb a youtube szerintem
  • bdzsana #10
    Amerikai szemmel igen. Így működik a világ. Kína pontosan ilyen indokkal tilt és korlátoz egy csomó amerikai szolgáltatást és terméket, többek között facebook és google.
    Csak amerikának ugyanezt nehéz megtenni, mert ott liberális demokrácia van és az embereknek a márkahűség egy kínai termék iránt előrébbvaló mint a saját hazájának nemzeti érdeke. Többek között ezért is tudja leigázni Kína a világot. Nagyon nem szeretem Trumplit, de végre valaki megpróbál tenni valamit, és nem ezüst tálcán kínálja fel az országát.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2020.08.03. 17:11:32
  • Sequoyah #9
    Igen. A "nemzetbiztonsag" kifejezes pontosan ezt jelenti.
  • Akva #8
    "Kikémlelte a vásárlóit egy amerikai gyógyszertár-lánc "

    A mocskos életbe!!!