Berta Sándor

Minden Chromebookon futtathatók lesznek az androidos alkalmazások

Az idei lehet a készülékek számára az áttörés éve.

A Chrome OS sokáig olyan operációs rendszernek számított, amely az alapvető feladatok elvégzésére alkalmas, de annál többet nem tud kínálni. Tavaly májusban azután kiderült, hogy a Play Store és az androidos programok is kompatibilisek lesznek a termékkel. Azonban a felhasználóknak viszonylag gyorsan csalódniuk kellett, hiszen a mai napig a 67 modellből még mindig csak három esetében van jelen a támogatás és ez a szám immár hónapok óta nem változott.

A Chromium projekt oldalán megjelent információk viszont ismét bizakodásra adnak okot. Az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy a teljes kompatibilitás megvalósul-e és ha igen, pontosan mikor.

Androidos alkalmazások jelenleg az Asus Chromebook Flip, az Acer Chromebook R11 / C738T és a Google Chromebook Pixel (2015) készülékeken érhetők el. Az Acer, az Asus, az AOpen, a Bobicus, a CDI, a CTL, a Dell, az Edxis, a Haier, a Hexa, a HiSense, a Lava, a Hewlett-Packard, a Lenovo, a Medion, az M&A, az NComputing, a Nexian, a PCMerge, a Poin2, a Samsung, a Sector 5, a Senkatel, a Toshiba, a True IDC és a Viglen modelljei ugyanakkor még hiányoznak a kompatibilitási listából, ez változhat meg az idén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Mindket rendszer linux es csak a gyartokon mulik mikor teszik fel az android gui-jat es runtime library-jeit a chromebook-os rendszerekre. Tehetnenek fel akar wine-t is. A gond ott van, hogy a gyartok valoszinuleg csak az ujabb termekekre fognak frissitest kiadni, foleg az uj gyartmanyokra, amikre mar keszen kapjak a google-tol a tamogatast. Egyebkent aki akarja maga is felrakhatja a szukseges kodot, mert az open source valtozathoz minden elerheto. (root-olas vagy teljes ujratelepites kellhet hozza)