Berta Sándor

Már ősszel jöhet a Windows 10X?

Jelenleg még komoly találgatások vannak az operációs rendszer megjelenési időpontjával kapcsolatban.

Április közepén vált ismertté az a belső anyag, amelyben Panos Panay, a Microsoft Windows operációs rendszerért és eszközökért felelős vezetője arról tájékoztatta a redmondi óriáscég munkatársait, hogy a következő időszakban már nem lesz elsődleges cél a két képernyővel rendelkező termékek, például a Surface Neo készülék megalkotása, hanem azt szeretnék elérni, hogy a Windows 10X akár "hagyományos" laptopokon is zökkenőmentesen működjön. A menedzser májusban megerősítette a hírt. Azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy a Windows 10-től eltérő felhasználói felületet kínáló operációs rendszer mikor érkezhet és a Microsoft nem is árult el semmit erről.

Most a The WinCentral arról tudósított, hogy a Windows 10X már októberben elérhető lehet, ráadásul a 20H2 nevű Windows 10 funkciófrissítéssel (2009-es verzió) együtt érkezhet a felhasználók számítógépeire. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hírportál milyen forrásokból szerezte az információt.

Az oldal közölte továbbá, hogy a vállalat gőzerővel fejleszti az operációs rendszert. Szintén kiszivárgott, hogy amíg a 20H2 funkciófrissítéshez már van szabadon hozzáférhető Windows Insider-csatorna, addig a Windows 10X-hez még nincs, s arról sem derült ki semmi, hogy mikor kerülhet sor az operációs rendszer első belső tesztjére. Ez utóbbi információ hiánya azért is érdekes, mert a Windows 10 fejlesztése nagy mértékben a felhasználói visszajelzéseken alapul, tehát az októberi megjelenéshez elengedhetetlenek lennének az emberek reakciói.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mortep #1
    "azt szeretnék elérni, hogy a Windows 10X akár "hagyományos" laptopokon is zökkenőmentesen működjön"

    Hajrá! Bár ezt a mezei windows 1o-esnél sem sikerült elérni.