Franczy

3dfx Voodoo4 4500 PCI Macintosh-okba

A 3dfx Interactive Inc. most jelentette be, hogy azonnal szállítani tudja a Voodoo4 4500 PCI típusú 2D/3D grafikuskártyákat az Apple Macintosh gépekbe.

A sajtónyilatkozat szerint a kiváló tervezésnek köszönhetően a Voodoo4 kártya olyan jó képminőséget biztosít, melyet eddig még egyetlen Macintosh monitorkártya sem produkált. A 350 MHz-es RAMDAC kíváló 2D-s teljesítményt biztosít, mely így még 2048 x 1536-os felbontásban, 32 bites színmélység mellett is kristálytiszta képet nyújt. A hagyományos CRT monitorokon kívül a teljesen digitális lapos képernyőket is támogatja. A továbbfejlesztett 2D-s gyorsítás mellett ún. integrált font és kép gyorsítási funkcióval is rendelkezik.

Így a 3dfx ígérete szerint akár egy játékprogramot, Adobe Photoshop-ot, vagy a QuarkXPress-t használva is borotvaéles képet kapunk bármely felbontásban.

"A grafikus tervezők művészetüket akár magasabb szintekre is emelhetik, az eddigieknél kevesebb kellemetlenséget nyújtó 3dfx Voodoo4 4500 PCI eszközünk által." - mondta Bryan Speece, a 3dfx Interactive Macintosh részlegének igazgatója. "A Voodoo architektúra egyszerre jobb képminőséget és nagyobb teljesítményt is nyújt a professzionális Macintosh alkalmazások felhasználóinak. Ez azt jelenti, hogy a grafikusok, és a kiadványszerkesztők tisztább, simább, gyorsabb videóteljesítményt kapnak, jobb vizuális minőséggel megspékelve. Egyszerűen jobb!"

Klikk ide! Klikk ide!

A 180 dollárba kerülő Voodoo4 4500 PCI kártyán is a 3dfx VSA-100-as 2D/3D grafikus chipje dolgozik. Nemcsak kitűnő 2D-s képminőséget biztosít a Macintosh gépeken, hanem eddig nem tapasztalt 3D-s teljesítményt is. 333 Megapixel-es fill rate-jével élénk 3D-s, real time, valós 32 bites színmélységű képet ad, nagy fps-ek (frame per secundum) mellett.

32 MB-os nagysebességű grafikus memóriája és a QuickTime multimédiás támogatás révén ideális választás lehet minden Macintosh tulajdonosnak. Macintoshon csak a 3dfx terméke rendelkezik teljes Glide, QuickDraw 3D és Apple OpenGL támogatással. A Ziff-Davis MacBench 5.0-val tesztelve az alap grafikus tesztben 30%-kal volt gyorsabb a konkurens eszközöknél, míg a grafikus kiadványszerkesztő tesztben már 300%-kal nyújtott azoknál jobb teljesítményt. A 3dfx Voodoo4 4500 AGP verziója Európában és Ázsiában a következő hetekben lesz kapható.

"A Voodoo4 4500 PCI a második Macintosh-okba szánt termékünk, mellyel tovább kívánjuk erősíteni ezen a fontos platformon eddig elért piaci poziciónkat." - nyilatkozta Steve Lapinski, a 3dfx Interactive marketing alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!