MTI

Nem adják tovább az áfacsökkentést az online kereskedők Németországban

A németországi online kiskereskedelmi üzletek szinte egyáltalán nem adják tovább vevőiknek a konjunktúracsomag keretében csökkentett áfát az Idealo összehasonlító portál által a Welt am Sonntag lap számára készített felmérés alapján.

A felmérés szerint a legnagyobb forgalmat lebonyolító 100 németországi kiskereskedelmi portál árai július elején átlagosan 0,77 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest. A 100 portál közül 78 csökkentette az árait, ezek közül csak 8 portál több mint két százalékkal. Amennyiben az üzletek teljes egészében továbbadnák vevőiknek a július elejétől 19 százalékról 16 százalékra csökkentett áfát, annak az árak 2,52 százalékos csökkenésében kellett volna megmutatkoznia. Az élelmiszer és könyvkereskedelemben a 7 százalékról 5 százalékra csökkentett kedvezményes áfa 1,87 százalékos árcsökkenéssel járna.

A német kormány a vírusjárvány következményeinek ellentételezésére összeállított konjunktúracsomagjában július elejétől az év végéig 19 százalékról 16 százalékra csökkentette az áfát és 7 százalékról 5 százalékra a kedvezményes áfát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #3
  Az éves sokmilliárd euró nekem nem tűnik semmiségnek, de a német törvényhozóknak sem, ha megalkották ezt a módosítást.
  A cégeknek meg végképp nem lehet az, mivel még a lakosság felé sem tudtak ekkora részarányt csökkenteni.
 • hillman #2
  A 27%-os csökkenésmentes áfánál sokkal jobb. Az áfa az ördögtől való.
 • szoftos #1
  en pont egy ilyen nemet vallalkozasnak csinalok egy projektet. nekik is tul kell elniuk, es azt a keves tobblet penzt amit az afacsokkentessel sikerul elerni, nem arra forditjak hogy luxus dolgokat vegyenek.

  arra forditjak hogy a dolgozoikat ki tudjak fizetni.

  19-rol 16%-ra esett az egyik afakulcs, a masik pedig 7-rol 5-re. ez szinte semmi.