Berta Sándor

Windows 10 - ismét elérhetők a választható frissítések

A Microsoft által bevezetett néhány hónapos kényszerszünetre a koronavírus-járvány miatt került sor.

Márciustól mostanáig nem voltak elérhetők a Windows 10 és a Windows Server operációs rendszerek különböző kiadásaihoz a választható frissítések. A hivatalos indoklás az volt, hogy a szünetre azért került sor, hogy mind a cég, mind az ügyfelek takarékoskodni tudjanak az erőforrásaikkal, amelyeket fontosabb dolgokra használhassanak fel.

Most a redmondi konszern bejelentette, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba és júliustól ismét elérhetők lesznek az úgynevezett C-kiadások, vagyis az adott hónapok 3. hetében kiadott, választható, manuálisan letölthető, biztonsági szempontból nem fontos frissítések. Ezeket a biztonsági javításoktól elkülönítve fogja elérhetővé tenni a vállalat és nem kerülnek majd be a Windows Server Update Service (WSUS) csatornába. E lépéssel a Microsoft a felhasználók összezavarását akarja elkerülni.

A hivatalos bejelentésben többek között az is szerepel, hogy a szolgáltatás újraindításával együtt jár néhány változás is. Így többek között az átvizsgált frissítések nevében ott lesz az "előzetes" szó azért, mert a Microsoft ezzel is jelezni akarja azt, hogy ezek a frissítések részben olyan funkciókat tartalmaznak, amelyeket a következő Windows 10-verziókban akarnak bevezetni, de még nincsenek teljesen készen. Az opcionális frissítések kizárólag a 1809-es vagy frissebb kiadású Windows 10 és Windows Server operációs rendszerekhez lesznek elérhetők.

A Microsoft áprilisban jelezte, hogy módosítja a frissítések értesítési rendszerét azért, hogy a Windows 10 esetében a teljes folyamat átláthatóbb legyen. Az új frissítés-értesítések jobban bele fognak olvadni a felhasználói kezelőfelületbe, ugyanakkor lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy azonnal frissítsék és újraindítsák a számítógépüket vagy a frissítésre inkább egy másik időszakban, például éjjel kerítsenek sort. Az elérhető frissítések ráadásul akár egy tetszőlegesen kiválasztott időpontban is letöltődhetnek és feltelepülhetnek a PC-re vagy notebookra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!