Gyurkity Péter

Erős hardvert kapott a Poco F2 Pro

A második generáció szintén az abszolút csúcskategóriában jelenik meg.

A Xiaomi eredetileg még 2018-ban dobta piacra erős megoldását, amely a Poco-név alatt jelent meg. Azóta külön márkává szervezték ki a családot, most pedig bemutatták a második változatot, amely a Poco X2 típust követi a sorban, hiszen legutóbb erről a telefonról rántották le a leplet a cég háza táján. Maradt az erős hardver, amely nagy kijelzőhöz társul.

A hivatalos blogban közzétett bejegyzés éppen ezt, tehát az erős hardver jelenlétét emeli ki, nem véletlenül, hiszen elsősorban azon vásárlókra utaznak, akik a nagy teljesítményt nyújtó készülékek iránt érdeklődnek. A kijelző ezúttal egy 6,7 hüvelykes Super AMOLED-panel, amely a Gorilla Glass 5 felületre támaszkodik, miközben az előlapi káva még vékonyabb lett, így a kijelző már a teljes felület csaknem 93 százalékát fedi le. A támogatott felbontás a 2400 x 1080 pixel, itt a kontrasztarányon is sikerült javítani, a telefon pedig a Widevine L1 minősítés révén HD-tartalmak streamelését is támogatja, többek között a Netflix, az Amazon Prime Video és egyéb szolgáltatók jóvoltából. A teljesítményt természetesen a Snapdragon 865 chip biztosítja, ehhez 6 vagy 8 GB RAM, illetve egy 128 vagy 256 GB-os tároló csatlakozik, amihez már hozzászokhattunk a prémium kategóriában.


Az 5G támogatása megoldott, a megfelelő hűtésről a Liquid Cool Technology 2.0 gondoskodik, ez utóbbi az optimális hőleadásban segít, míg az akkumulátor ezúttal egy 4700 mAh-s példány, tehát itt is jól láthatóan törekedtek a méret (kapacitás) növelésére. A 30 wattos gyorstöltés segítségével a cég szerint mindössze 63 perc alatt végezhetünk a teljes feltöltéssel, a telefonon emellett pedig megmaradt a hagyományos jack-dugó, valamint az IR-komponens, amit a szoftveres oldalon az Android 10 egészít ki. A hátoldalon egy négyes kameramodul helyezkedik el, itt egy 64 megapixeles érzékelőnek jut a főszerep, ennek révén a 8K-videók rögzítése is megoldott.

A hivatalos ár Európában 500 és 600 euró lesz, ez azonban csak az első 500 példányra vonatkozik, ezek kifutása után 50 euróval magasabb árakkal leszünk kénytelenek megbarátkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    Azért durva hogy kb pont kétszer annyiba kerül mint az első pocophone f1 (300 dollár/euró)
  • tomboy013 #4
    Én fordítanék a kérdésen: Ki az aki ehelyett S10e-t venne? :D
  • StoneCold7 #3
    Én
  • cateran #2
    Pl en....A Samu az atveres es lehuzas szinonimaja lett az S20-as szeriaval (de talan mar az S10-essel is) Mivel egyforman reklamozza a 2 alapvetoen mas verziokat (ugyebar 2 kulonfele procival jottek ki, arban egyformak, csak eppen fogyasztasban nem..az Exynos zabalja a kraftot, esetenkent akar 20-30%-kal rosszabb eredmenyt produkalva....cserebe gyengebb a Snapdragonnal)
    Szoval a Samu elmehet a jo **** anyjaba...

    https://www.phonearena.com/news/samsung-galaxy-s20-snapdragon-865-exynos-990-battery-benchmarks_id123242
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Ki az, aki mondjuk S10E helyett ezt venné meg?