Gyurkity Péter

200 megapixeles kamerát kapott a Xiaomi 12T Pro

Két változatban jön az új telefon, mindkét példány kifejezetten erős hardverrel érkezik.

A korábban nagyon jól szereplő kínai gyártó augusztus folyamán még a Mix Fold 2 típusról rántotta le a leplet, mégpedig a Leica közreműködésével. Most két további változatot mutattak be, a partner nevének megemlítése nélkül, viszont a képkészítés terén ismét kiemelkedő minőségre számíthatunk.

A hivatalos oldalon közzétett adatok alapján mind a Xiaomi 12T, mind pedig annak Pro-változata 6,67 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, amelyhez a 2712 x 1220 pixel felbontás, a 20:9-es képarány, valamint a 120 Hz-es frissítési ráta csatlakozik. Az alapmodell a MediaTek Dimensity 8100-Ultra chipre épül, a Pro-változat viszont már a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 típust kapta meg, abszolút csúcskategóriás teljesítményt nyújtva. Mindkét telefon egy kereken 5000 mAh-s akkumulátort kapott, amely a 120 wattos vezetékes gyorstöltést támogatja, ezzel alig 19 perc alatt tölthetjük fel az egységet. A szoftveres oldalon az Android 12 fut, viszont a cég 3 további verzió alkalmazását ígéri, 4 éven keresztül garantált biztonsági foltozásokkal.

Külön érdekesség a kameramodul, amely az alapváltozaton egy 108 megapixeles, a Pro-telefonon pedig már 200 megapixeles főegységre épül. Ez utóbbi a Samsung ISOCELL HP1-érzékelőjét takarja, amelyhez az OIS mellett további funkciók és kiegészítők társulnak, mégpedig a Xiaomi ProCut kíséretében, amely az Ultra HD üzemmódban is ideális végeredményt hivatott biztosítani. A Dolby Atmos és a Harman Kardon-tuning mellett megjelenik a listán az NFC, a Bluetooth 5.2, a 8 vagy 12 GB memória, valamint a 128 vagy 256 GB-os belső tároló is, amely viszont már a régiótól függően lesz elérhető. A telefonok három eltérő színben (kék, fekete, ezüst) jelennek meg.

A hivatalos ár 599 és 749 eurótól indul, erre hamarosan sor kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    Ezek a megapixelek... 200MP kép az közel 0,8GB-os mérettel bír. 72dpi mellett.
    Értelmetlen. Aki profi fotós az nem fog telefonnal fotózni. Az amatőr arcoknak meg nincs rá szüksége, ha csak nem f@szméregetésre megy a dolog, hogy neked csak 170MP de neki már 200...