Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Poco X2

Az első új telefon még a Xiaomi egyik készülékének másolata.

Január második felében mi is beszámoltunk arról, hogy a Xiaomi önálló márkává fejleszti a Poco-vonalat, ezt követően tehát a jövőben (elméletileg) önálló módon bukkannak majd fel ezek az okostelefonok. Már be is futott az első példány, amely azonban még egy gyors másolatként értékelhető.

A cég indiai részlege jelentette meg oldalán a fontosabb részleteket, eszerint a Poco X2 tulajdonképpen a Xiaomi Redmi K30 módosított változata. Ennek megfelelően egy méretes, 6,67 hüvelykes LCD-kijelzőt kapunk, amely a 2400 x 1080 pixel felbontást támogatja, egy apró előlapi lyukkal, amely egyszerre két szelfikamerának ad otthont. Maga a panel nem hajlított, ez érdekes módon már a 120 Hz-es frissítési rátát biztosítja számunkra, míg a külsőt a Gorilla Glass 5 felület védi (mindkét oldalon), a hátoldalon pedig egyszerre 4 kamera dolgozik majd. A hardver nem csúcskategóriás, hiszen a teljesítményért a Snapdragon 730G chip felel, bár ehhez 6 vagy 8 GB memória, illetve egy 64, 128, vagy 256 GB-os tároló csatlakozik, ezzel tehát szintén nem lesz különösebb gondunk.


Az üzemidőért egy szintén méretes, 4500 mAh-s akkumulátor felel, ehhez már 27 wattos gyorstöltés társul, miközben megmarad a hagyományos jack-dugó is. Ami a hátoldali kameramodult illeti, itt egy, a Sony által leszállított, 64 megapixeles főkamera jelenik meg, ezt pedig egy 8 megapixeles ultra-nagylátószögű, egy mélységérzékelő példány, valamint egy 2 megapixeles, úgynevezett makro-kamera egészíti ki, vagyis a telefotó funkcióért felelő példány itt már hiányzik a listáról, amit elsősorban a főkamera kiemelkedő elsődleges jellemzőjével magyaráznak. Az Egyesült Államokban biztos nem jelenik meg (hivatalos módon) a készülék, viszont Európa még mindig sorra kerülhet.

Az ár a memória és a tároló méretétől függően 225 és 280 dollár között mozog, a megjelenésre várhatóan Indiában kerül sor az első körben, ezt követi majd a többi támogatott régió.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Nem mondják hogy gyengébb mint a poco F1?!

    https://versus.com/en/qualcomm-snapdragon-730-vs-qualcomm-snapdragon-845