Franczy

Sikertelen a Pentium 4

[ZDNET] A legfrisebb szakértői vélemények szerint egyrészt a személyi számítógépek terén tapasztalható csökkenő vásárlási kedv, másrészt pedig az új, nagyteljesítményű rendszerek iránti érdeklődés hiánya okozza az Intel cég legújabb processzorának, a Pentium 4-nek a gyenge eladási mutatóit. Kereskedelmi szakértők szerint az Intel legújabb "attrakciója", a Pentium 4 üzleti szempontból óriási bukást jelent.

Decemberben, az új processzorok első teljes piacon eltöltött hónapjában, az 1.4 GHz-es és az 1.5 GHz-es Pentium 4 processzorok az egész amerikai PC konfiguráció piac mindössze egy százalékát tették ki, jelentette a piackutató PC Data cég. Összehasonlításképpen a Pentium III-as processzorok már a megjelenésük utáni első hónapban nyolc százalékos piaci részesedésre tettek szert, ami azért valljuk be jelentős különbséget jelent.

Az Intel szóvivője most nem kívánt reagálni a piaci elemzők legújabb jelentéseire, mondván, hogy a cég két héten belül úgyis nyilvánosságra fogja hozni forgalmi adatait. A Pentium 4-es chip-eket az elmúlt évben november 20-án mutatták be, mint a Pentium III-as processzorok utódait. Egy magas beosztású Intel-es munkatárs az új termék piacra dobásakor azt nyilatkozta, hogy a cég tervei szerint a Pentium 4 "az eddigi legagresszívebb bevezetési kampányban" fog részesülni, és hogy mielőbb szeretnék minél szélesebb vásárlói réteg számára elérhetővé tenni.

Az új processzorra épülő PC konfigurációk szállítása azonban az ismert BIOS problémák miatt megint csúszott egy kicsit, valamint a cég hírnevének sem tett jót az újabb botrány. " A Pentium 4 esetében nem igazán beszélhetünk agresszív piaci bemutatkozásról. " - nyilatkozta Stephen Baker, a PC Data cég szakértője. " Jelen esetben szó sincs a Pentium III processzorokéhoz hasonló bevezetési periódusról. " - mondta.

Az eladási nehézségnek több oka is lehet, mondta Eric Rothdeutsch, a Robertson Stephens cég szakértője. " A legfőbb ok talán a nagyon gyenge PC vásárlási kedv, aztán még fontos szempont lehet az is, hogy jelenleg a legtöbb felhasználónak lényegében egyáltalán nincs szüksége a Pentium 4-es processzorokra. A harmadik tényező pedig az lehet, hogy a PC OEM cégek idegenkednek a Rambus memóriáktól, melyek jelenleg nagyon sokba kerülnek. " - nyilatkozta Rothdeutsch.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!