Franczy

Hitachi DVD-RAM videokamera

[Electic] A Hitachi America otthoni elektronikai eszközökért felelős részlege bejelentette a cég egyik legújabb termékét, a forradalmi technológiákkal ellátott DVD-RAM camcordert, mely már most januárban elérhető lesz a kiskereskedelmi forgalomban.

Az 1999.95 dollárba (~600e Ft) kerülő Hitachi DZ-MV100A típusú videókamera kiváló minőségű videófelvételek, vagy 1,998 megapixel-es felbontású állóképek készítésére lesz alkalmas. A készülék egy nyolc centiméteres átmérőjű DVD-RAM lemezre menti el a kép- és hanginformációkat, mely lemezek garantáltan legalább százezerszer újraírhatóak anélkül, hogy bármilyen minőségbeli romlás bekövetkezne.


" Az új Hitachi DVD-RAM camcorder egy olyan forradalmian új termék, mely teljesen új lehetőségeket nyit meg az otthoni videózásban jártas felhasználók számára. " - nyilatkozta Leo Delaney, a Hitachi America marketing igazgatója. " A DZ-MV100A típusú új videokamera a fantasztikus hang- és képminőség mellett kitűnő videó- szerkesztési lehetőségeket is nyújt. " - tette hozzá Delaney.

Az új Hitachi camcorder által adattárolásra alkalmazott DVD-RAM lemezek nem csak egyszerűen az eddigieknél sokkal tartósabb megoldásnak bizonyulnak, hanem ezenkívül kompatibilisek a jelenlegi és a jövőben megjelenő DVD-RAM technológiával ellátott személyi számítógépekkel, valamint DVD-RAM rekorderekkel és normál DVD lejátszókkal is. Az új Hitachi DVD-RAM camcorder könnyedén rácsatlakoztatható bármilyen televízióra, vagy olyan USB porttal rendelkező számítógépre, melyen legalább Windows 98, vagy újabb Microsoft operációs rendszer van telepítve.

A 4.7 GB-os kapacitású DVD-RAM lemezeken lévő házi videófelvéteket könnyedén szerkeszthetjük egy megfelelő teljesítményű PC segítségével. Az új videókamera mellé jár egy úgynevezett "disc navigation" szoftver is, mellyel könnyen és gyorsan elérhetők és editálhatók az előzőleg rögzített videófelvételek. Az új technológiának köszönhetően végre megszűnik például az időigényes tekerési eljárás, hiszen a filmeket egy-két kattintásra a megfelelő állásba lehet pozícionálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!